2 martie 2024, 12:08

SUA: o companie de țigări electronice plătește 40 de milioane amendă pentru că i-a manipulat pe tineri

Compania de țigări electronice Juul a fost de acord să plătească statului Carolina de Nord 40 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora compania și-a comercializat agresiv produsele către tineri, ducând la dependența acestora de vapori cu conținut ridicat de nicotină.

Carolina de Nord este primul stat care a ajuns la o înțelegere cu Juul pentru că ar fi vizat tinerii prin reclame pe rețelele de socializare și în alte puncte de vânzare. Alte 13 state și Washington DC au dat în judecată compania de țigări electronice.

Ordinul impune și mai multe restricții de marketing, inclusiv interzicerea companiei să facă publicitate pe rețelele sociale, să aibă publicitate în aer liber lângă școli sau să sponsorizeze evenimente sportive și concerte. Juul a aderat voluntar la multe dintre aceste restricții.

Juul a fost în centrul controversei privind țigările electronice de când vaparea în rândul tinerilor a început să crească brusc începând din 2017, atrăgând furia Administrației pentru Alimente și Medicamente și a militanților anti-tutun. În toamna anului 2019, compania a încetat să mai vândă capsule cu vapori aromate.

Juul va plăti statului 40 de milioane de dolari în următorii șase ani, iar Carolina de Nord va folosi banii pentru a finanța programe care să ajute tinerii să renunțe la țigările electronice și pentru a susține cercetări privind țigările electronice.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol