19 iunie 2022, 10:33

Americanii vor introduce câini-roboți la frontiere

Câinii robot ar putea ajuta în curând serviciul de pază a frontierei să patruleze granița dintre SUA și Mexic. Ambele partide politice americane au spus de mult timp că Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA (CBP) are nevoie de mai multă tehnologie pentru a monitoriza terenul de 3.200 km, dar unii democrați și susținători spun că granița este deja excesiv militarizată.

Un grup de cercetare și dezvoltare al Departamentului pentru Securitate Internă din SUA a anunțat că lucrează cu compania Ghost Robotics din Philadelphia pentru a dezvolta un câine robot pentru graniță. Câinii pot transmite video în timp real și alte date înapoi operatorilor umani în timp ce se cațără pe nisip, stânci și dealuri. Proiectul este în dezvoltare de doi ani și jumătate. Nu este clar câți câini robot vor fi dislocați, când și unde. Roboții pot explora spații restrânse și au camere cu rază lungă de acțiune și viziune nocturnă.

Dar folosirea unui câine robot într-o situație de luare de ostatici într-o clădire de locuințe publice din Manhattan a provocat o reacție aprigă în rândul rezidenților și politicienilor, care au văzut-o ca o risipă a banilor contribuabililor.

Utilizarea câinilor robot de înaltă tehnologie de-a lungul graniței probabil că nu încalcă niciun drept constituțional.

CBP a introdus tot felul de noi tehnologii de-a lungul graniței, de la drone mici până la avioane echipate cu senzori de înaltă tehnologie. Jurisprudența a protejat utilizarea unei astfel de tehnologii.

Foto: Ghost Robotics


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol