21 iunie 2022, 5:53

SUA. Livrarea de medicamente cu dronele, în dezvoltare

Zipline, un important operator de drone, va începe să livreze medicamente pe bază de prescripție medicală, la casele pacienților, într-o suburbie din Charlotte, Carolina de Nord. Dronele ar putea satisface cererea de „livrare instantanee” (în mai puțin de 15 minute), reducând în același timp congestionarea traficului, îmbunătățind siguranța și ajutând mediul înconjurător.

Livrarea cu drone în SUA este pe cale să se accelereze, pe măsură ce companii precum Zipline și Wing (deținută de Google) continuă testele din ce în ce mai sofisticate.

Zipline va colabora cu Magellan Health pentru a livra medicamente direct la casele pacienților. Zipline a început recent un program de test de livrare cu dronele de la Walmart, aruncând pachete de 1,8 kg sau mai puțin în curțile clienților din zona rurală Pea Ridge, Arkansas. Compania plănuiește un al treilea centru de distribuție în Salt Lake City, care va extinde numărul de comunități pe care le poate servi.

Astfel, pacienții cu boli cronice care-și pot lua medicamentele rapid și convenabil sunt mai puțin susceptibili să viziteze secțiile de urgență ale spitalelor sau să aibă nevoie de intervenții medicale, ceea ce ajută la scăderea costului total al îngrijirii sănătății.

Wing livrează, de asemenea, cafea, alimente și alte articole rezidenților din Christiansburg, Virginia, un oraș cu 21.000 de locuitori în apropiere de Roanake, în parteneriat cu comercianții locali și Walgreens. O etapă importantă va avea loc în câteva luni, când Wing va începe livrările de drone în Dallas, prima sa zonă metropolitană majoră de servicii, tot cu Walgreens.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol