24 ianuarie 2021, 11:24

SUA permite avioanelor Boeing 737 Max să zboare din nou, după tragediile aviatice

Autoritățile de reglementare din SUA lasă avionul Boeing 737 Max să zboare din nou, după ce în martie 2019 au avut loc două accidente mortale.

Acest lucru marchează o etapă importantă pentru Boeing, după ce compania a fost puternic afectată de investigațiile care au care au acuzat Boeing pentru cele două accidente.

Necazurile sale financiare s-au adâncit anul acesta, pe măsură ce călătoriile aeriene au devenit tot mai puține din cauza pandemiei. Cu toate acestea, avioanele existente vor trebui modificate înainte de a reveni în funcțiune.

Autoritatea de reglementare a siguranței, Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), a declarat că autorizația nu va permite avionului să se „întoarcă imediat” pe cer. Pe lângă schimbările de software și cabluri, piloții vor avea nevoie și de instruir, potrivit BBC

FAA a declarat că modificările de proiectare pe care le-a solicitat „au eliminat ceea ce a cauzat aceste accidente particulare”.

Șeful FAA a spus că este „100% încrezător” în siguranța avionului.

„Am făcut tot posibilul uman pentru a ne asigura că„ aceste tipuri de accidente nu se vor mai repeta”, a spus Steve Dickson.

Pe lângă îmbunătățirile aduse avionului, directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, a declarat că compania și-a consolidat practicile și măsurile de siguranță de la dezastre.

„Nu vom uita niciodată viețile pierdute în cele două accidente tragice care au condus la decizia de a suspenda operațiunile”, a declarat domnul Calhoun, care a preluat atunci când predecesorul său, Dennis Muilenburg, a fost concediat anul trecut.

„Aceste evenimente și lecțiile pe care le-am învățat ca rezultat ne-au remodelat compania și ne-au concentrat în continuare atenția asupra valorilor noastre fundamentale de siguranță, calitate și integritate”, a conchis acesta.

Sursă foto: mps.aero


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.