4 iunie 2020, 10:44

Suceava se modernizează cu 30 de autobuze și 15 minibusuri electrice

Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunțat că municipiul va avea 30 de autobuze electrice mari și 15 minibusuri electrice la Divizia de Transport Electric a TPL.

De asemenea, acesta a anunțat și faptul că locația Diviziei urmează să fie amenajată în zona Burdujeni, iar sediul TPL va rămâne în actuala locație, urmând să fie supuse aprobării pe 31 mai în cadrul Consiliului Suceava.

Sursa: newsbucovina.ro

Suprafața totala va fi de 9.750 de metri pătrați, din care platforma de garare ocupă 5.000 metri pătrați, stația de mentenanță 900 metri pătrați, birourile 60 de metri pătrați, vestiarele 80 mp, depozitul de piese și scule 50 mp, standul pentru verificare auto 65 mp, iar spălătoria auto 65 mp.

„Îmi doresc să realizăm această investiție în acest an, să punem platforma la dispoziția proiectului pe care îl vom depune pentru aducerea autobuzelor electrice”, a mai spus Lungu.

În data de 5 iunie va avea loc licitarea pentru achiziționarea primelor 5 autobuze electrice de capacitate mică, pentru care a fost alocată suma de 4,7 milioane lei, prin fonduri elvețiene, potrivit newsbucovina.ro

„Sunt foarte bune aceste autobuze de capacitate redusă pentru că sunt anumite trasee care nu au atâția călători pentru un autobuz mare și e mai bine să avem astfel de mijloace de transport mai mici”, a adăugat primarul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.