1 octombrie 2023, 21:08

Sumă IMPRESIONANTĂ obținută de jurnalistul rus Dmitri Muratov, care și-a vândut premiul Nobel pentru pace

Un rus laureat al Premiului Nobel pentru Pace vinde o medalie de peste 103 milioane de dolari pentru a ajuta refugiații din Ucraina, scrie Kyiv Independent.

Editorul Novaia Gazeta, Dmitri Muratov, co-câștigătorul rus al Premiului Nobel pentru Pace de anul trecut, și-a vândut medalia pentru 103,5 milioane de dolari la o licitație pentru a strânge bani pentru copiii refugiați,  afectați de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Heritage Auctions, care a efectuat vânzarea, nu a dezvăluit cine a fost ofertantul câștigător, scrie BBC.

„Oamenii să înțeleagă că există un război și că trebuie să ajutăm oamenii care suferă cel mai mult”

Vânzarea medaliei de aur de la New York va fi în beneficiul răspunsului umanitar al Unicef pentru copiii strămutați din Ucraina, a precizat Heritage Auctions într-un comunicat.

„Cel mai important mesaj astăzi este ca oamenii să înțeleagă că există un război și că trebuie să ajutăm oamenii care suferă cel mai mult”, a declarat Muratov într-un videoclip publicat de Heritage Auctions.

Jurnalistul a împărțit anul trecut Premiul Nobel pentru Pace cu jurnalista filipineză Maria Ressa. Cei doi jurnalişti au fost premiați pentru acțiunile lor pentru păstrarea libertăţii de exprimare în ţările lor, în ciuda faptului că au fost atacaţi ținta propriilor lor guverne.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol