12 august 2020, 6:33

EXCLUSIV Cozi kilometrice la vămi. Poliția de Frontieră: „Sunt cifre normale pentru sezonul estival”

În contextul în care mitingul românilor din diaspora va avea loc mâine, 10 august, am dorit să aflăm care este situația actuală de la vamă, dacă aceasta funcționează la capacitate maximă și mai ales dacă există o schimbare în ceea ce privește traficul de la vămi în comparație cu alte perioade estivale.

Citește și: UPDATE Românii din străinătate invadează vămile: „România, trezește-te!”

Pentru a afla aceste detalii, am luat legătura cu Poliția de Frontieră, care a oferit, în exclusivitate, pentru Editiadedimineata.ro, următoarea declarație:

„Luni este ultimul comunicat de presă pe care noi l-am dat în legătură cu situația de la frontiere, în contextul sezonului estival, adică al valorilor crescute de trafic. Acolo găsiți ce înseamnă valori de trafic în perioada asta și ce înseamnă măsurile pe care le-au luat Poliția de Frontieră și anume: suplimentarea arterelor de control, a polițiștilor de frontieră, a echipamentelor pe care ei le folosesc.

În fiecare dimineață de luni până vineri, Poliția de Frontieră publică pe site la Comunicare, secțiunea Date deschise situația de la frontiere din ultimele 24 de ore. Acolo puteți să verificați ceea ce înseamnă cifrele pentru persoanele și mijloacele de transport care au tranzitat frontiera.

Acum vă pot spune ce am văzut eu: cifrele de astăzi, la nivelul țării, sunt ușor mai mici decât cifrele de ieri. Sunt cifre normale pentru sezonul estival. Fiind sezon estival, polițiștii lucrează la capacitate maximă ceea ce înseamnă un număr maxim de artere de control și normal un număr de polițiști mai mare acolo unde situația o impune pentru că dacă este vorba de un punct care nu este trannzitat sau nu se confruntă cu valori ridicate, atunci se lucrează la capacitatea normală. Dacă aceste valori cresc și asta depinde de dinamica traficului, atunci în funcție de posibilitățile de acolo suplimentăm cu oameni și echipamente de control.”, a declarat Alexandra Popescu de la biroul de presă al Poliției de Frontieră.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.