24 ianuarie 2023, 6:28

Sunt tinerii pregătiți pentru dinamismul pieței muncii? Liderul studenților români din străinătate: „Aptitudinea esențială a următoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constantă a angajatului”

Studenții români de pretutindeni sunt preocupați de provocările cu care se vor confrunta tinerii pe piața muncii în viitor. Astăzi va avea loc conferința Future Skills & Future Work, dezbatere în cadrul căreia studenții vor aborda tema meseriilor viitorului, precum și abilitățile de care tinerii vor avea nevoie când vor vrea să se angajeze.

1.8 miliarde de tineri din întreaga lume, nepregătiți pentru piața muncii din 2030

Inițiativa studenților vine pe fondul preocupărilor privind capacitatea tinerilor de a se adapta la dinamismul pieței muncii. Un raport prezentat de compania Deloitte arată că mai mult de jumătate din cei 1.8 miliarde de tineri din întreaga lume nu vor avea, până în 2030, aptitudinile necesare ca să intre, efectiv, în câmpul muncii, potrivit Digi 24.

Robert Stredie la SummerCamp, eveniment organizat de Liga Studenților Români din Străinătate

Robert Stredie la SummerCamp, eveniment organizat de Liga Studenților Români din Străinătate

Capacitatea de adaptare constantă a angajatului, esențială

Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate, Robert Stredie, crede că este dificil să ne imaginăm cum vor arăta job-urile viitorului, dar crede că aptitudinea fundamentală a viitorului va fi capacitatea de adaptare permanentă. „Este greu să definim exact cum vor arăta joburile viitorului. Putem însă învăța din trecut de la revoluția industrială, și cum aceasta deși a automatizat multe din meseriile făcute de oameni, a creat mai multe joburi ca înainte. Dezvoltarea continuă a Inteligenței Artificiale va face ca în cele din urmă peste jumătate din locurile actuale de muncă să dispară. Multe din meseriile de astăzi vor dispărea însă majoritatea companiilor mari au deja politici implementate pentru a își reorienta angajații. Este deja o certitudine că aptitudinea esențială a următoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constantă a angajatului.”, a declarat organizatorul conferinței Future Skills & Future Work pentru editiadedimineata.ro.

Propunerile studenților români din străinătate, pe masa Ministerului Educației Naționale

Conferința Future Skills & Future Work dă startul unei serii de conferințe cu scopul întocmirii unui raport care va conține o serie de propuneri și va fi înaintat Ministerului Educației Naționale de către Liga Studenților Români din Străinătate. Totodată, prin aceste conferințe se dorește și conștientizarea trendului de schimbare și adaptare a abilităților la viitoarele cereri ale pieței muncii.  Următoarele două conferințe vor fi programate în octombrie și noiembrie.

Surse fotografii: LSRS | Future Makers


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol