14 iunie 2024, 3:29

Superstiţii de Anul Nou. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc în 2018

Prima zi din noul an vine cu o mulţime de superstiţii. Cei care le ţin spun că, în acest fel, le va merge bine tot anul. Nu trebuie să lipsească banii din buzunare, sau hainele de culoare roşie.
Anul Nou trebuie să ne prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primim cât mai multe cadouri. Roşul este culoarea veseliei şi a dragostei, aşa că obiceiul spune că dacă purtăm roşu de Noul An o să avem un nou an norocos şi plin de iubire. În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste. Dacă prima persoană care intră în casă este bărbat e cu noroc, iar dacă e femeie, poartă ghinion. În Ajun, fetele nemăritate trebuie să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr şi un ban, dimineaţa visându-l pe cel cu care se vor căsători. La miezul nopţii de Anul Nou trebuie să deschideţi uşa, pentru ca anul vechi să iasă, iar cel nou să intre.

sursa: starshiners.com

 Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi. În afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul, potrivit adevărul.ro. Oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ în prima zi din an şi nici nu plătesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul şi nu oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe.

sursa: romaniatv.net

O altă superstiţie spune că în prima zi a anului nu este bine să ieşi din casă decât după ce deja ai primit un musafir care nu trebuie să fie blond sau roşcat, pentru că aduce ghinion.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol