4 decembrie 2020, 22:13

Superstiții legate de pisici pe care sigur nu le-ai auzit

De-a lungul timpului despre pisici au existat o sumedenie de superstiții. De pildă, în zona Severinului se consideră că o pisică neagră pe care o crești în casă minim trei ani poate găsi orice comoară ascunsă. Localnicii povestesc că felina trebuie dusă doar pe timp de noapte într-un loc în care se întâlnesc cinci poteci, acolo trebuie lăsată și apoi urmărită până la comoară.

Tot cu ajutorul pisicilor se spune că marinarii reușeau să prezică cum ar urma să fie călătoria pe mare. Dacă felinele erau agitate și mieunau fără oprire asta însemna că drumul urma să fie anevoios, iar dacă acestea se jucau și erau fericite călătoria avea să fie una linistită. De asemenea se povestește că dacă pisica de la bord se spală urmează ploaie cu grindină și dacă aceasta strănută nu mai trece mult timp până să înceapă ploaia.

Femeile din zona rurală spun că atunci când pisica se spală de zor pe bot și pe labe stând în sufragerie înseamnă că ar urma să vină oaspeți în casă, conform celor de la avantaje.ro.

Se mai spune că dacă pisicile își ascut ghearele de covor, acesta este semn sigur că vine viscolul sau vântul puternic, iar dacă se spală în urechi ar urma să vină ploaia.

O altă poveste spune că dacă vrei să te ferești de ghinion nu trebuie să treci peste o apă fie ea curgătoare sau stătătoare având o pisică în brațe.

De reținut este faptul că dacă lovești o pisică cu piciorul se spune că acolo vei face reumatism, iar dacă doamne ferește îneci o felină ar urma să mori în același fel.

Bioenergeticii sunt și ei de părere că pisicile sunt singurele care pot observa cu ușurință aura umană sau mai exact energiile care se află în jurul fiecărui om, astfel reușind să-și avertizeze prin comportamentul lor stăpânii despre cine le-a călcat pragul casei.

Sursă foto: cancan.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.