23 aprilie 2024, 11:09

Taiwan, lovit de cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani. Zeci de clădiri s-au prăbușit, un tunel a fost rupt în două

Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,2 grade s-a produs miercuri în apropiere de Taiwan, chiar înainte de ora 00:00 GMT, provocând, potrivit unui prim bilanț, moartea a patru persoane, rănirea câtorva zeci și pagube majore. Au fost emise alerte de tsunami în Taiwan, precum şi în insulele japoneze Okinawa şi în Filipine. Seismul a fost cel mai puternic care a lovit Taiwanul în ultimii 25 de ani, potrivit Administrației Meteo Centrale, citate de The New York Times.

Cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, mai mulţi oameni fiind blocați sub dărâmături, informează Centrul Central de Comandă pentru Situaţii de Urgenţă din Taiwan (CEOC).

Există informaţii că persoane blocate se află în şapte dintre clădiri, a adăugat instituția.

Printre clădirile prăbuşite se numără 15 din comitatul Hualien, în apropiere de epicentru.

Seismul a afectat și alimentarea cu energie electrică, peste 91.000 de gospodării fiind lipsite de electricitate, a precizat CEOC, adăugând că firma Taipower Company, operată de stat pe insulă, lucrează în prezent pentru a rezolva problema.

De asemenea, CEOC a precizat că unele servicii feroviare din estul Taiwanului au fost suspendate, dar se estimează că acestea vor fi din nou operaţionale până la sfârşitul zilei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol