17 ianuarie 2022, 8:54

Țara cu 4 zile de carantină TOTALĂ de Revelion

Țările Uniunii Europene iau fel de fel de măsuri asimilabile unui lockdown parțial de sărbători. Măsuri dure sunt luat în Germania, Italia și țările nordice.

Turcia, membră NATO dar nu și membră UE nu a luat până acum măsuri atît de dure. De aceea, ceea ce urmează pare o mișcare destul de abruptă.

Cu aproape 30.000 de infectări în ultimele zile, Turcia va impune carantină TOTALĂ de Revelion.

Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a anunţat preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Carantină TOTALĂ de Revelion

O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, a spus Erdogan după o şedinţă a cabinetului.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

Anunţul vine în momentul în care Turcia a raportat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19. Ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca a declarat că 229 de persoane au murit şi 29.617 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Asociaţia Medicală Turcă (TTB), care a exprimat îndoieli cu privire la datele despre coronavirus comunicate de guvern, a avertizat că spitalele de stat se află la capacitate maximă, cu unităţi de terapie intensivă supraaglomerate.

Foto: Unsplash


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.