13 iunie 2021, 10:37

Țara dimineților liniștite își face loc în agitația din București. Românii, așteptați cu muzică, dansuri și bucate tradiționale coreene la K-Lovers

În luna noiembrie, iubitorii culturii asiatice au program. Cu ocazia Zilelor Culturii Coreene, studenții și toți cei interesați de cultura coreeană vor putea participa la spectacole live, degustări ale bucatelor tradiționale, expoziții, precum și ateliere și seri de filme. Evenimentele vor fi organizate în București și Timișoara.

K-Lovers Festival

K-Lovers Festival

Premii, muzică și dansuri

Ambasada Republicii Coreea la București, Universitatea Româno-Americană și Centrul de Studii Româno-Coreene, deschid seria de evenimente dedicate Zilelor Culturii Coreene cu cea de-a patra ediție a Festivalului K-Lovers. Pe 1 noiembrie, în cadrul Galei de Deschidere, vor fi premiați câștigătorii mai multor concursuri organizate de Ambasada Republicii Coreea, urmând ca la finalul evenimentului, participanții să asiste la un spectacol desfășurat pe ritmuri muzicale tradițional-coreene și moderne deopotrivă, susținut de ansamblul „Beautiful Mind”. Pe 2 noiembrie, organizatorii pregătesc ateliere pentru bucureștenii interesați de hanbok (port traditional coreean), caligrafia tradițională coreeană, Samulnori (percuție coreeană), dans cu evantai coreean și dans K-POP, dar și atelier de mackan (mozaic din tulpina de orz).

Diana Peca, alături de Joohan Ryoo de la Hanyang University

Diana Peca, alături de Joohan Ryoo de la Hanyang University

K-lovers, festival devenit tradiție pentru iubitorii culturii coreene

Diana Peca, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Coreene din cadrul Universității Româno-Americane, a prezentat pentru editiadedimineata.ro câteva dintre atracțiile ediției de anul acesta. „Suntem onorați sa fim parteneri ai Ambasadei Republicii Coreea în România și la această ediție, cea de a 4-a. Faptul ca atât de mulți români iubesc cultura coreeană ne dă energie de fiecare dată. Publicul va fi răsfățat cu numeroase activități ce țin atât de tradiție, cât și de cultura contemporană. Vom avea un număr record de invitați din Coreea, premii numeroase, delicioasa mâncare coreeană, sau cabina foto unde participanții se vor putea fotografia purtând haine tradiționale coreene.”, transmite Diana.

Surse fotografii: Centrul de Studii Româno-Coreene|Digi 24|Ziarul Financiar|J’info Tours|Travel Smart Info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.