20 octombrie 2020, 1:09

Târgul de carte Gaudeamus, ediție specială dedicată Centenarului Marii Uniri

Binecunoscutul târg de carte Gaudeamus celebrează anul acesta a 25-a ediție, pe care o dedică Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, dar şi celor 90 de ani trecuţi de la prima transmisiune a Radio România, a anunţat, joi, Georgică Severin organizatorul manifestării, potrivit Mediafax. Din acest motiv, organizatorii s-au decis ca în acest an, târgul să nu aibă nici un invitat străin, iar evenimentele să fie moderate de invitați români. 

Pe lângă marcarea Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial şi a celor nouă decenii care se împlinesc în 2018 de la înfiinţarea Radio România, târgul de carte al toamnei îşi sărbătoreşte cu această ocazie şi cele 25 de ediţii pe care le-a adunat până acum în colaborarea cu editurile şi cu publicul cititor.

În acest an, președintele de onoare al târgului va fi  Ioan-Aurel Pop, şeful Academiei Române. Tema Centenarului Marii Uniri, va fi materializată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va avea o colecţie de 600 de volume dedicate Marii Unirii, nu mai puţin de 50 de evenimente, care includ lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film şi lecturi publice. Standul România Centenar este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

În această ediție, la târgul de carte Gaudeamus vor fi prezenți 300 de expozanți, care au programat în jur de 900 de evenimente editoriale şi profesionale, ce se vor desfăşura la standurile manifestării. Unul din cele mai așteptate proiecte este concursul naţional de lectură „Mircea Nedelciu”, ajuns la cea de-a 16-a ediţie, „Cărţile se întorc acasă”, o campanie de donaţie de carte în beneficiul bibliotecilor publice, dar şi „Invitaţi de nota 10”, un demers dedicat elevilor olimpici din România.

                                                                                                       Sursă Foto: radioromaniacultural.ro 

Deschiderea oficială a ediţiei este programată pe 14 noiembrie, la ora 12.00, la Pavilionul Central de la Romexpo.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură va fi accesibil publicului de pe 14 până pe 18 noiembrie, între orele 10.00 şi 20.00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.