26 ianuarie 2022, 12:21

Tarom renunță la Airbus. Noua flotilă va avea doar Boeing și ATR

Compania Tarom va trece printr-un proces de restructurare. Vor veni avioane noi, iar cele vechi vor fi vândute. Numărul aparatelor se va reduce la aproximativ 75%.

Procesul de restructurare al companiei Tarom implică și renunțarea la avioanele vechi, ce urmează a fi vândute, anunță Aviatiamagazin.

Potrivit ministrului Transporturilor de la București, Cătălin Drulă, se lucrează la uniformizarea flotei operatorului național, care ar urma să zboare numai cu aeronave Boeing și ATR. Deja Tarom a comandat 5 aparate Boeing 737 Max. Ele ar urma să fie livrate în 2023.

Asta înseamnă că Airbus-urile A318 vor fi scoase din serviciu și valorificate, așa cum se va întâmpla și cu Boeing-urile 737 din generațiile mai vechi.

Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut, acel ajutor ar trebui fie returnat. Nu are de unde să returneze, ar însemna ajutorul companiei fie transformat în ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare. Planul implică uniformizarea flotei, ar rămâne cu o flotă mai mică, aproximativ trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului care a şi început. Anul acesta se vând avioanele vechi şi o să vină avioane noi. Există o comandă făcută acum doi ani de cinci avioane Boeing 737 Max. Pe acest plan care eficientizează pe partea de reducere de personal, deja au plecat voluntar vreo 300 de oameni, deja sunt în evaluare ceilalţi, prin reducerea direcţiei tehnice, planul are mai mulţi paşi. Vor fi doar două tipuri de aeronave, Boeing şi ATR, ceea ce reduce mult costurile, cu aeronave de tip modern. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024 – 2025”, a declarat ministrul Transporturilor la postul Digi24.

În flota Tarom se află acum 4 Airbus-uri A318, 10 ATR 42 și 72, dar și 8 Boeing-uri 737.

Dintre cele de mai sus, vor părăsi flota Airbus-urile, ATR-urile 42 și Boeing-urile 737 din seriile vechi 300 și 500.

Foto Airlinestravel

Citește și:

Pisica lui Ronaldo a fost dusă la veterinar cu avionul privat


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.