3 septembrie 2023, 7:13

TaxEU Forum 2019: Ce predicții au specialiștii în taxe pentru acest an

TaxEU Forum, cel mai important eveniment național de legislație și fiscalitate dedicat specialiștilor în taxe, are loc în perioada 14-15 februarie 2019 la JW Marriott București și va reuni specialiști din cele mai importante companii de consultanță fiscală, pentru a aduce în dezbatere publică reglementările fiscale și efectele acestora în contextul economic actual.

Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului va aduce în prim plan modificările legislative și efectele acestora asupra mediului fiscal din România.

Prima zi a evenimentului (14 februarie) va fi formată din 3 conferințe și o sesiune specială de dezbatere și Q&A, concepute special pentru a răspunde provocărilor pe care anul 2019 le aduce.

În prima sesiune denumită „Provocări legislative și fiscale ale anului 2019 cu impact asupra contribuabililor” vor fi abordate teme precum: Subiecte fierbinți în impozitarea internațională vs. cea românească, Fiscalitatea în România și Tehnologia: ce transformări trebuie să aibă în vedere ANAF, Impactul disputelor fiscale asupra mediului de afaceri din România. Tendințe, Viitorul fiscalității.

În cea de a două sesiune de comunicări numită „Principalele modificări ale legislației fiscale pentru perioada actuală. Noi reglementări aduse codului fiscal și codului de procedura fiscală” vor fi prezentate următoarele teme: Fiscalitate și parafiscalitate. Principii vs. realitate, Privilegiul absurdității în administrarea fiscală, Provocări, tendințe și incertitudini în taxarea economiei digitale, Tratamentul fiscal al dobânzilor în contextul ultimelor modificări legislative din România.

În ultima sesiune intitulată „Incertitudine fiscală, complexitatea impozitelor și riscul fiscal pentru 2019” specialiștii vor discuta despre  Principiul “substance over form”, Noi reglementări în domeniul TVA, Administrarea fiscală în România: nevoi și realități, Normă fiscală în viziunea contribuabililui vs autoritatea fiscală – cazuri practice și Recalificarea tranzacțiilor în cadrul inspecției fiscale

Cea de-a două zi (15 februarie) este rezervată pentru 8 seminarii care se vor desfășura în paralel și vor fi susținute de către companii de consultanță, fiecare dintre acestea urmărind să ofere soluții eficiente pentru provocările fiscale și legislative, se arată într-un comunicat potrivit comunicatedepresă.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol