CITIRE

Taxiul zburător intră în producţie. Ce state vor a...

Taxiul zburător intră în producţie. Ce state vor achiziționa în premieră vehiculul viitorului

Transportul în comun aşa cum îl ştim s-ar putea schimba radical, mai devreme decât ne-am aştepta. În Noua Zeelandă, un taxi zburător a făcut cu succes primul său zbor, iar gigantul Volkswagen a anunţat că va începe în curând producţia unui autobuz şcolar inteligent, care nu are nevoie de şofer.

Acest moment istoric poartă numele Cora. Este un taxi zburător care promite să facă uitate minutele lungi pierdute în ambuteiaje.

 „Spre deosebire de maşinile de pe şosele, Cora merge în linie dreaptă şi nu trebuie să oprească la semafor. Cora se poate autopilota, nu ai nevoie de permis de conducere”, a declarat Eric Allison, unul dintre inginerii proiectați. Taxiul zburător este visul unuia dintre fondatorii gigantului IT Google, Larry Page. Vehiculul-minune are două locuri, se ridică până la aproape o mie de metri altitudine şi poate să zboare cu viteză de 180 de kilometri pe oră. Emiratele Arabe Unite și Noua Zeelandă se anunță deja interesate de achiziționarea primei serii de taxiuri zburătoare.

sursa: theverge.com

Aparţia mijloacelor de transport în comun zburătoare nu înseamnă automat că vehiculele clasice devin învechite. Din contră, producătorii tradiţionali încearcă să ţină pasul cu noile provocări. Gigantul auto german Volkswagen anunţă că începe curând producţia de serie pentru un autobuz şcolar inteligent, care nu necesită șofer.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.