14 ianuarie 2023, 11:27

Teatrul Nottara va fi consolidat de Primărie

Au primit vestea chiar de Paști. Odiseea Teatrului Nottara, începută  o dată cu plasarea clădirii pe lista imobilelor risc seism gradul 2, pare a se apropia de final. Cel puțin în acte.

Teatrul Nottara, care funcţionează într-o clădire cu gradul II – risc seismic, situată pe Bulevardul Magheru, va intra pe lista pentru lucrări de intervenţie, conform Programului Municipal de Restaurare a imobilelor monumente istorice şi a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Programul este finanţat de la bugetul local şi din alte surse legal constituite.

Documentaţia pentru această acţiune este aproape gata pentru a fi supusă aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

În această toamnă, imobilul împlinește 75 de ani

Pregătim în acest moment preluarea Teatrului Nottara şi a altor instituţii de cultură cu risc seismic la administraţie (…), pentru a putea demara apoi lucrările de consolidare şi restaurare dacă e cazul. Deci, şi Teatrul Nottara, ca şi alte teatre şi cinematografe cu risc seismic, vor fi preluate pentru lucrările de intervenţie la Administraţia pentru Consolidări şi suntem cu documentele destul de aproape pentru a le trece prin Consiliul General. Ceea ce ne dorim la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic e să preluăm tot ce înseamnă subiectul consolidărilor în administraţia noastră şi să nu mai existe această împărţire între mai multe servicii, direcţii din primărie şi administraţie. În principiu, veţi intra pe Ordonanţa 20 (Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente – n.r.)”, a spus Edmond Niculuşcă, directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

În toamna anului  2021, imobilul împlineşte 75 de ani de la inaugurare, o vârstă frumoasă pentru organizarea unei aniversări, mai ales că a fost construit de către unul dintre cei mai prestigioşi ingineri-constructori ai acestei ţări, Liviu Ciulley, pentru fiul său, marele regizor Liviu Ciulei”.

„Îmi exprim îngrijorarea că, fără demararea procedurilor de consolidare, Teatrul C.I. Nottara nu va putea obţine avizul de securitate la incendiu, câteva din măsurile specifice neputând fi luate fără un proiect şi fără lucrările de consolidare, astfel, existând, din nou, pericolul suspendării activităţii cu publicul la sediu, aşa cum s-a întâmplat în noiembrie 2015. Ca urmare, îi rugăm pe politicienii din toate partidele să voteze acest program cu sufletul, participând, în felul acesta, la consolidarea unei mici părţi a istoriei municipiului Bucureşti„, a declarat Marinela Ţepuş, directorul instituției.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol