10 aprilie 2021, 22:50

Teatrul Odeon propune ȘAPTE premiere. Spectacolele online rămân și ele

Apropiata redeschidere a teatrelor pune pe tapet problema repertoriului. Teatrul Odeon propune ȘAPTE premiere, spune managerul instituției Cristian Șofron.

„Teatrul Odeon este pregătit cu şase-şapte premiere, în fiecare weekend vom da câte o premieră şi desigur vom relua şi celelalte spectacole din repertoriu, cele care vor putea fi reluate ţinând cont de condiţiile care probabil vor trebui păstrate. Suntem pregătiţi. Vineri va fi primul spectacol al nostru, este o premieră în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, „Cui i-e frică de Virginia Wolf?”. Are o distribuţie minunată – Adrian Titieni, Carmen Tănase, Ioana Marcoiu şi Silvian Vâlcu, patru actori importanţi, de generaţii diferite, pe un text important. Este un spectacol care cu siguranţă va fi bine apreciat”, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Şofron.

Teatrul Odeon propune ȘAPTE premiere

El a spus că, deşi varianta de ocupare a sălilor de doar 30% nu poate fi profitabilă pentru teatru, profitul adevărat este reprezentat de întoarcerea publicului la teatru.

„Teatrul nu are cum să fie profitabil, în general. Sigur, din punct de vedere financiar, nu putem să gândim la un profit, profitul este de altă natură şi anume că lumea se va întoarce la teatru, că noi ne vom întoarce pe scenă şi în locurile pe care le avem în teatru”, a mai afirmat Şofron.

Managerul a precizat că nu va renunţa la spectacolele prezentate în online, chiar dacă sălile de teatru vor fi redeschise pentru public.

„Vom continua să existăm şi pe online. E o zonă care, indiferent de cât ne place sau nu, e clar că va trebui păstrată, aşa că da, răspunsul este da, vom continua şi în online”, a mărturisit Cristian Şofron.

31 ianuarie, prima premieră a anului 2021

Teatrul Odeon își redeschide porțile publicului în Sala Majestic, duminică, 31 ianuarie, ora 19:00, cu prima premieră a anului 2021, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, traducerea Ionuț Grama, regia Alexandru Mâzgăreanu, decor Andrada Chiriac, costume Alexandra Mâzgăreanu, muzica Alexandru Suciu, cu: Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu, Silvian Vâlcu.

După 10 ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regie, revine la Teatrul Odeon unde montează cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee.
Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut – prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) – denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.