3 octombrie 2023, 7:32

Tehnologie nouă: mai puține întârzieri ale avioanelor, datorită predicțiilor meteo la minut

Meteorologii Serviciului Național de Meteorologie din SUA pot prezice acum minut cu minut condițiile meteorologice pentru rutele individuale de sosire și plecare din cele 30 de aeroporturi cele mai aglomerate ale țării, ceea ce ar însemna mai puține întârzieri pentru călători.

Datele meteorologice mai bune, sincronizate cu rutele reale de zbor, vor ajuta controlorii de trafic aerian să direcționeze avioanele în așa fel încât să evite furtunile potențial periculoase. Atunci când vremea rea ​​se apropie de un aeroport, controlorii de trafic aerian deseori redirecționează zborurile pentru siguranță. Acest lucru este incomod pentru pasageri și poate provoca întârzieri la nivel de sistem în toată țara.

Fiecare dintre cele 22 de centre de control al traficului aerian ale Administrației Federale a Aviației din SUA are o unitate meteorologică la fața locului, meteorologii furnizând informații despre vreme controlorilor de trafic aerian, pe baza cărora se iau decizii cu privire la decolări, aterizări și rute.

Sistemul de prognoză este precis, dar până acum nu a fost sincronizat pentru a afișa rutele de plecare și de sosire la fiecare aeroport.
Acum, seturile de date sunt combinate, oferind o imagine mai cuprinzătoare și mai detaliată a furtunilor, schimbărilor vântului, precipitațiilor, condițiilor de gheață și spațiului aerian turbulent.

Foto: Administrația Federală a Aviației din SUA


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol