10 decembrie 2023, 15:21

Temperaturi de vară și în prima jumătate a lunii septembrie

Potrivit meteorologilor, urmează o a patra lună de vară. Vremea se va menține caldă și în septembrie. Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie a vorbit despre temperaturile care se vor înregistra în România în perioada următoare.

Practic până la sfârșitul acestei veri, deci până pe 31 august vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme caniculară, chiar 35-36 de grade.

Ieri am înregistrat la București, deja 37 de grade Celsius la umbră, 41 de grade temperaturi resimțite astăzi în același ecart al valorilor de temperaturi.

De mâine, valul de căldură se va intensifica și va fi de interes și pe parcursul săptămânii viitoare, la debutul acesteia, când vom vorbi chiar de valori de până la 38 de grade la umbră, în sudul extrem.”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Potrivit șefei Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, este posibil ca și prima jumătate, cel puțin, a lunii septembrie, așa cum arată și estimările la nivelul zonei țării noastre, să înregistreze temperaturi peste media climatologică și să vorbim și în debutul lunii septembrie, deci în debutul toamnei, de valori care pot depăși pragul unei zile de vară, de 25 de grade Celsius, așa cum arată estimările actualizate vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Până atunci însă, vara 2023 și în zona țării noastre a adus în fiecare lună recorduri din punctul de vedere fie al fenomenelor meteorologice extreme, specifice condițiilor de instabilitate atmosferică, fie din punctul de vedere al valului de căldură persistent și în intensificare, așa cum este şi această situație din 17 august până posibil spre 31 august”, a mai spus Elena Mateescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol