21 aprilie 2024, 5:01

Temperaturile scăzute se mențin și în zilele următoare

Meteorologii anunță că temperaturile scăzute se mențin și în zilele următoare, iar local, în nord-est, centru și sud va fi ger. Și la București valorile rămân negative, dar se întrevede o ușoară încălzire în a doua parte a săptămânii viitoare.

Meteorologul Oana Catrina are detalii: ”Traversăm o perioadă cu temperaturi scăzute, dar cât se poate de firești pentru perioada în care ne aflăm. Să nu uităm că suntem în a doua lună de iarnă, luna ianuarie, lună care se caracterizează tocmai prin înregistrarea unor valori de temperatură foarte scăzute, cele mai scăzute din sezonul rece. Trebuie punctat faptul că în această dimineață, într-adevăr, mercurul din termometre a coborât până spre minus 18 grade la stația meteorologică Făgăraș, dar temperaturi sub minus 15 grade s-au înregistrat și în estul Transilvaniei, iar acest lucru se va întâmpla și în noaptea ce urmează, unde în continuare apreciem că temperatura va coborî undeva spre minus 18 grade, la fel și în noaptea de luni spre marți. Apoi, treptat, valorile de temperatură vor mai crește, astfel că nu vom mai vorbi de temperaturi care să depășească minus 10 grade. Concret, marți temperaturile minime vor fi în general între minus 6 și 0 grade. În noaptea de miercuri spre joi, minimele vor fi cuprinse între minus 2 și 5 grade, iar în noaptea de joi spre vineri între minus 5 și 3 grade. Iar în capitală, în noaptea ce urmează, mercurul va coborî spre minus 11 grade. La fel se va întâmpla și în noaptea de luni spre marți.”

Meteorologii au emis luni, 22 noiembrie, noi avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă şi polei, valabile pe parcursul următoarelor ore, în zone din şase judeţe situate în Muntenia şi Dobrogea, transmite Agerpres.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologi, până la ora 18, în judeţele Brăila (localităţile: Brăila, Însurăţei, Viziru, Tufeşti, Chişcani, Vădeni, Victoria, Traian, Stăncuţa, Gropeni, Măraşu, Berteştii de Jos, Cazasu, Unirea, Tudor Vladimirescu, Siliştea, Frecăţei şi Tichileşti), Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi zona continentală a judeţului Constanţa (în: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Ostrov, Cogealac, Negru Vodă, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipniţa, Ciobanu, Crucea, Peştera, Chirnogeni, Albeşti, Independenţa, Oltina, Aliman, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Ghindăreşti, Amzacea, Cuza Voda, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târguşor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliştea, Saraiu, Horia, Grădina, Vulturu şi Dumbrăveni) se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, fenomen ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol