29 noiembrie 2021, 2:07

Tesla Model 3 este cel mai vândut automobil în Europa în septembrie

Vânzările de electrice mușcă adânc din cota de piață a mașinilor clasice, iar acesta este doar un exemplu dintr-un lung șir.

​Pentru prima dată în istorie, un automobil electric, care în plus este produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piaţa din Europa, informează Bloomberg.

Tesla Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american Tesla, a devansat în septembrie modele cu motoare pe combustie internă precum Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208, potrivit firmei de consultanţă Jato Dynamics.

Tesla Model 3 a controlat o cotă de 2,6% din piaţa auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unităţi înmatriculate (creştere de 42% în ritm anual).

Spre comparație, Renault Clio a vândut 18.264 de unități, iar Dacia Sandero 17.988 de unităţi.

Mai mult, este şi pentru prima dată când un automobil produs în afara Europei este cel mai bine vândut model în regiune.

Automobilele Model 3 sunt produse în SUA şi China dar pentru a face față cererii, în curând Tesla 3 se va produce și în Europa, la Berlin.

Prețul de pornire pentru un model tesla 3 este de 44.990 eur, iar varianta cea mai eccesorizată ajunge la 59.990 euro. (fără ecobonus). Economia de combustibil la o Tesla 3 este aproximată la 3.500 de euro, pentru o perioadă de 5 ani.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.