4 octombrie 2022, 23:28

Tesla va lansa ștergătoare de parbriz cu laser

Tesla a reușit să obțină un brevet asupra ideii sale de a folosi lasere pentru a curăța resturile de pe vehicule. Este vorba despre utilizarea razelor laser ca ștergătoare de parbriz. Acum aproximativ doi ani, Tesla lucra la o tehnologie similară.

Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite ale Americii a acordat companiei Tesla brevetul pentru aceste ștergătoare cu parbriz laser în urmă cu câteva zile. Brevetul este intitulat: „Curățarea cu laser pulsat a resturilor acumulate pe articolele din sticlă din vehicule și pe ansamblurile fotovoltaice.”

Tesla lucrează și la ștergătoare electromagnetice, care au un aspect futurist, dar sunt mult mai realiste decât razele laser. Companiile solicită adesea brevete pentru tehnologii care nu vor ajunge niciodată în produsele de consum, ar putea fi cazul și aici.

Scopul noilor ștergătoare este de a găsi o metodă de ascundere a lor atunci când nu nu sunt folosite, lucru care a devenit un nou standard în vehiculele de lux. De asemenea, producătorul de vehicule electrice spune că sistemele convenționale de ștergere a parbrizului nu sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Foto: Electrek


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol