14 iulie 2024, 17:58

Tik Tok a anunţat introducerea unor instrumente pentru susţinerea sănătăţii psihice a utilizatorilor

Tik Tok, populara aplicaţie pentru distribuirea de videoclipuri, deţinută de compania chineză ByteDance Ltd, a anunțat că va introduce câteva instrumente pentru a sprijini sănătatea mintală a utilizatorilor săi, inclusiv servicii pentru prevenirea sinuciderilor și consiliere cu privire la tulburările de alimentație.
Utilizatorul va fi transferat către aceste servicii prin intermediul aplicației. De exemplu, atunci când utilizatorii caută termenul „sinucidere”, Tik Tok îi va direcţiona către organizații locale de asistență, cum ar fi organizaţia americană Crisis Text Line, care vor oferi sfaturi şi sprijin în acest sens.
Vor fi promovate de asemenea videoclipuri ale unor creatori de conținut, care vorbesc despre dificultățile legate de sănătate mintală și care oferă sfaturi pentru gestionarea unor astfel de situații în cadrul familiei.
În plus, videoclipurile virale cu conținut ce poate afecta emoţional ar urma să fie marcate cu o etichetare specială astfel încât utilizatorii să aibă posibilitatea de a opta, fără a le deschide, dacă le vor viziona sau nu. Compania a creat de asemenea un ghid special cu privire la tulburările de alimentaţie pentru adolescenți, părinţi şi profesori, în colaborare cu experți în domeniu.
Anunţul făcut de Tik Tok a venit la doar câteva ore după ce Wall Street Journal a publicat un articol despre efectele nocive pe care reţeaua concurentă, Facebook, le are asupra sănătății mintale a utilizatorilor.
Citând documente interne ale Facebook, Wall Street Journal avertizează că gigantul social media a făcut studii care arată că aplicaţia sa de distribuire de fotografii este nocivă pentru tineri, în special pentru adolescente. Facebook oferă, la rândul lui, instrumente de suport pentru oamenii care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, inclusiv tulburări de alimentaţie şi tentative de suicid.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol