10 decembrie 2023, 15:44

TIMIȘOARA: “Geneza Codrului”, o nouă pictură murală în centrul Capitalei Culturale Europene

Un perete din Timişoara s-a transformat într-o pictură murală de mari dimensiuni. Lucrarea “Geneza Codrului” a fost realizată de artistul Flaviu Rouă, în cadrul “Codru” Festival, care se desfăşoară în perioada 25 – 26 august.

“Lucrarea are 45 de metri pătraţi, a fost realizată în 10 zile şi stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste, Soarele şi Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină şi, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia faţă de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ”, spune artistul Flaviu Rouă.

Scena este o parte din povestea festivalului din acest an, în care publicul va descoperi un tărâm nou.

“Pictura murală ‘Geneza Codrului’ ilustrează întâlnirea celor două lumi antagonice ale poveştii Codru, Tărâmul de la Miazăzi şi Tărâmul de la Miazănoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare şi Sub Codru. Simbolic, această întâlnire dintre lumină şi umbră reprezintă momentul apusului şi al răsăritului, când cele două lumi se ating pentru o fracţiune de secundă, din care atingere mitica ia naştere natura. Se naşte astfel Codru, dintr-o iubire imposibilă între Luna şi Răsărit, care la fiecare apus şi zori de zi, îşi consuma câte puţin iubirea, perpetuând natura”, a adăugat Elena Adorian, Creative Director & Marketing Codru Festival.

Lucrarea de mari dimensiuni poate fi admirată pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 24, transmite Radio România Timișoara.

Porţile Codru Festival se deschid vineri, de la ora 16.00, în jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, între comunele Ghiroda şi Moşniţa.

Festivalierii vor cânta şi dansa pe muzica artiştilor preferaţi din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap.

Codru Festival face parte din Programul cultural naţional ‘Timişoara – Capitală Europeană a Culturii’ în anul 2023.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol