30 mai 2024, 19:19

Tinerii de 18 ani din Germania primesc 200 de euro pentru acces la oferte culturale – Kulturpass

Din această săptămână, tinerii de 18 ani din Germania s-au putut înscrie într-o aplicație pentru Kulturpass, un permis pentru acces la diverse oferte culturale. Cu permisul, toți cei care împlinesc 18 ani în 2023 vor primi 200 de euro pentru utilizarea ofertelor locale.

Abonamentul cultural pentru tinerii de 18 ani a fost lansat miercuri, cu 1,7 milioane de oferte. Un total de 5.600 de furnizori s-au înscris pe platformă imediat, după cum a declarat, miercuri, la Berlin, ministrul de stat al Culturii, Claudia Roth. „Sunt convinsă că astăzi este o zi cu adevărat bună pentru cultură în țara noastră”, a declarat aceasta, potrivit agenției de presă germane DPA.

Toți tinerii născuți în 2005 care și-au sărbătorit deja 18 ani în acest an sau urmează să o facă și care locuiesc în Germania vor primi bani de buzunar de 200 de euro după înregistrarea în aplicația Kulturpass. Acesta poate fi folosit pentru a finanța bilete la concerte, cărți, instrumente muzicale, vizite la cinema și multe altele. Potrivit politicianei germane, toate ofertele sunt supuse condițiilor de protecție a tinerilor. Creditul rămâne valabil doi ani.Cu permisul de cultură, care este desemnat în mod expres ca proiect pilot, tinerii de 18 ani vor fi introduși în experiența de viață din mediul lor după pandemie. Dacă Kulturpass-ul ar fi un succes, atunci oferta ar putea fi extinsă și în viitor. Cei mai tineri sau mai în vârstă nu primesc nimic deocamdată.Aplicația, care este disponibilă pentru descărcare, nu este destinată doar unui anumit grup țintă, ci poate fi înțeleasă și ca un ghid cultural, spune Roth. Toți cei care descarcă aplicația au acces la prezentarea generală a ofertelor.

Sursa foto: Jan Woitas/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol