13 august 2020, 2:15

Toate persoanele care intră în Grecia pe la punctul Kulata-Promachonas vor fi testate pentru COVID-19

Grecia își dorește revenirea la fluxul de turiști de dinaintea pandemiei, dar în același timp și protejarea populației în privința răspândirii noului coronavirus, prin urmare ia măsuri suplimentare la intrările în țară. Inițial, a anunțat testări aleatorii pentru COVID-19 pentru turiștii sosiți în punctul de trecere a frontierei terestre de la Kulata-Promachonas.

Ulterior, Ministerul român al Afacerilor Externe a avertizat că autoritățile elene pot schimba fără preaviz condițiile de intrare în țară. Iată că acest lucru se întâmplă, treptat, astfel că  Grecia introduce testarea tuturor persoanelor care intră pe teritoriul său pe la punctul de trecere Kulata-Promachonas, ca urmare a înregistrării unor cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor de pe insula Thassos (nordul Mării Egee), a relatat joi postul de radio naţional bulgar (BNR), citat de novinite.com.

Șase cazuri de turiști infectați, în Thassos

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină.

Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Toţi cei şase turişti sunt persoane tinere, care nu prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus.

Testări în creștere

Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

Un caz în insula Naxos

Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile elene au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional din Atena venind dinspre Regatul Unit, via Serbia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.