21 iunie 2024, 3:58

Toate școlile din județul Iași vor fi închise mâine, din cauza ninsorii

Toate școlile din județul Iași vor fi închise mâine, a decis în seara aceasta Inspectoratul Școlar Județean.

“Având în vedere condiţiile meteo severe cu care ne confruntăm, precum şi dificultăţile întâmpinate în trafic atât în Municipiul Iaṣi, cât şi în județ, am solicitat, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în această seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învățământ din județul Iaşi, pentru ziua de mâine, cu recuperare într-un program stabilit de CA. A fost adoptată această hotărăre.

Aşadar, vă rugăm să comunicați această decizie tuturor părinților ṣi elevilor, pe toate canalele de comunicare de care dispuneți! Revenim în ṣcoli începând de miercuri, 10 ianuarie. Seară cu bine tuturor!”, este mesajul transmis de Luciana Antoci, şefa ISJ, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

24 de școli din judeţul Iași au fost închise azi, iar activitatea a fost suspendată. Sunt înregistrate ninsori abundente, iar circulaţia vehiculelor se face cu dificultate de duminică după-amiaza. În același timp, primarul Mihai Chirica a solicitat ISJ să dispună unităților de învățământ să își înceapă programul de lucru mai devreme, înainte de ora 7 dimineața.

Profesorii navetişti din localitățile Mironeasa, Zmeu şi Drăguşeni nu au mai ajuns la şcoală, luni.

„La nivelul unităţilor s-au găsit soluţii, în sensul în care profesorii care sunt din localitate au supravegheat elevii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Antonina Bliorţ, potrivit Ziarul de Iași.

Până mâine dimineață este cod galben de vreme rea în 14 județe din estul țării.

Sunt prognozate ninsori, viscol, intensificări ale vântului și polei, cu temperaturi mult mai mici decât zilele trecute, mai ales în zona Moldovei, a Dobrogei și în zona Bărăganului.

Marți, 9 ianuarie, vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse la nivel general între -8 și 0 grade, iar noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20°C.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele din Moldova, unde a nins şi s-a depus strat de zăpadă. Din cauza viscolului şi a vizibilităţii scăzute a fost restricţionată circulaţia tirurilor mai mari de 7,5 tone pe DN 28, între Cozia, judeţul Iaşi, şi Vama Albiţa, judeţul Vaslui, dar şi pe DN 24B între Huşi şi Albiţa, în judeţul Vaslui, la fel şi în judeţul Neamţ, pe DN 15D, transmit corespondenţii RRA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol