24 aprilie 2024, 19:38

Toblerone își schimbă ambalajul. Motivul ciudat pentru care se întâmplă acest lucru

Toblerone își modifică designul ambalajului. Din fericire doar atât, gustul rămâne. Compania a explicat și de ce va avea loc această schimbare.

Pur și simplu pentru că celebra ciocolată nu va mai fi produsă doar la Berna (ca până acum) ci și în Slovacia (undeva la sfârșitul acestui an).

Imaginea vârfului muntelui Matterhorn va fi eliminată de pe ambalajele Toblerone după ce o parte din producția batonului de ciocolată va fi mutată în afara Elveției, ceea ce înseamnă că nu respectă restricțiile de marketing referitoare la utilizarea iconografiei elvețiene.

Muntele înalt de 4.478 de metri, al cărui vârf piramidal aproape simetric reflectă forma tabletei de ciocolată cu migdale și miere, va fi înlocuit cu un vârf alpin mai generic, a declarat proprietarul american al mărcii de dulciuri, Mondelēz.

„Reproiectarea ambalajului introduce un logo modernizat și raționalizat al muntelui, care se aliniază cu estetica geometrică și triunghiulară”, a declarat un purtător de cuvânt al Mondelēz pentru ziarul Aargauer Zeitung. Pe ambalajele Toblerone se va citi acum „fondat în Elveția”, și nu „din Elveția”.

Reguli noi

Legislația „Swissness”, introdusă în 2017, restricționează utilizarea crucii albe pe fond roșu a drapelului național, precum și a altor indicatori ai provenienței elvețiene, în produsele alimentare, produsele industriale și servicii.

Pentru ca produsele alimentare să poată fi comercializate ca fiind „fabricate în Elveția”, 80% dintre materiile prime trebuie să provină din această țară, iar cea mai mare parte a prelucrării trebuie să aibă loc în această țară. În cazul laptelui și al produselor pe bază de lapte, cota necesară este de 100%, cu excepții pentru ingredientele care nu pot fi obținute din Elveția, cum ar fi cacaua.

Studiile au arătat că anumite produse cu marca „made in Switzerland” sunt vândute la un preț cu 20% mai mare decât produsele comparabile de altă origine, prețul de vânzare crescând cu până la 50% pentru produsele de lux.

Din 1908, Toblerone este produs în capitala Elveției, Berna, al cărei animal heraldic – un urs – este ascuns în interiorul imaginii Matterhorn de pe ambalaj.

Scandalul “spațiilor” dintre triunghiurile de ciocolată

În 2016, Toblerone a ținut prima pagină a ziarelor atunci când a mărit spațiile dintre bucățile triunghiulare de ciocolată de pe batoanele vândute în Marea Britanie, se presupune că pentru a putea vinde gustarea la același preț, dar cu o greutate redusă de la 170g la 150g. Un an mai târziu, Mondelēz a redus, de asemenea, greutatea batoanelor Toblerone vândute în Germania, numărul de vârfuri triunghiulare scăzând de la 15 la 11.

Astfel de „controverse” i-au garantat lui Toblerone o perioadă de comercializare gratuită, vânzările crescând, se pare, în ciuda presupusei indignări a clienților. Batoanele au revenit la forma lor inițială în 2018.

Mondelēz, care deține Toblerone din 2012, a anunțat anul trecut că, de la sfârșitul anului 2023, va muta o parte din producție în fabrica sa din Slovacia, unde produce și marca de ciocolată Milka, fabricată inițial în Elveția.

Citește și

Cât de benefic este consumul de ciocolată vegană?

Cea mai bună prăjitură cu ciocolată din lume


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol