27 mai 2022, 9:39

Tonul face muzica. Anchetă în cazul profesoarei care îndemna  elevii să nu se vaccineze și compara spitalele cu Auschwitz

Ancheta este în desfășurare în cazul profesoarei de la Botoșani. În paralel cu cea Ministerului Educației și Poliția Botoșani a deschis o anchetă.

Poliția Județeană Botoşani a deschis o anchetă în cazul profesoarei de muzică de la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ care le recomanda elevilor să nu se vaccineze și compara spitalele cu lagărele de exterminare naziste.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Botoșani, Delia Nenişcu, a declarat pentru Agerpres că IPJ a înregistrat, în cursul acestei săptămâni, o plângere penală împotriva cadrului didactic de la Liceul de Ştiinţele Naturii „Grigore Antipa” din Botoşani, iar poliţiştii vor audia persoanele implicate.

„Urmează să facem verificări cu privire la aspectele sesizate, iar, dacă în urma acestora se va stabili că au fost încălcate anumite prevederi legale, se vor dispune măsuri”, a afirmat Nenişcu.

S-a sesizat și Inspectoratul

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani s-a sesizat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce presa a publicat o înregistrare audio din care reiese că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ, se opune vaccinării și își îndeamnă elevii să nu se vaccineze.

„Este revoltător, mai ales afirmaţia cu spitalele sunt abatoare, este o desconsiderare a muncii medicilor. Mai apoi se scuză doamna că nu a omorât pe nimeni. Da, aşa este, însă treaba doamnei profesor de muzică este să predea muzica, într-o şcoală de prestigiu, pentru că Liceul Grigore Antipa din Botoşani este o şcoală de prestigiu. Este plătită de statul român pentru a preda muzica, nu pentru a exprima în faţa elevilor opinii cu caracter personal. De altfel, coroborat cu faptul că nu poartă mască, articolul 352 din Codul Penal e destul de clar în ceea ce priveşte sancţiunea cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Ce a făcut, mai precis, profesoara?

Scandalul a izbucnit în momentul când mai mulți elevi și-au informat părinții că profesoara Doina Amarandei nu poartă mască și că în loc de orele de muzică ține “lecții” despre COVID. Mai mulți părinți și-au încurajat copiii să o înregistreze. Ceea ce  s-a și întâmplat.

“Chiar şi aici la şcoală m-am contrazis cu domnii colegi, cei care sunt vaccinaţi. Cei care nu sunt vaccinaţi îmi dau dreptate. Cei care sunt vaccinaţi, de acum, ce să mai spună? Nu mă mai contrazic cu nimeni, că îmi fac inimă rea şi nu are rost.

Fiecare face cum vrea cu corpul lui, nu? Du-te, frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul şi cobaiul la nenorociţii ăştia de la Organizaţia Mondiala a Sănătăţii”, a afirmat profesoara într-una din înregistrări.

“Testele sunt gata pozitive. Poate aţi auzit la ştiri. Eu nu am nimic cu nimeni, Doamne fereşte, faceţi ce vreţi, dar sunteţi tineri, copii, aşa.

Acuma am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital, nu mai ieşi viu de acolo. Exact ca la un abator. Te-ai dus acolo, ţi-o făcut cruce”, a mai declarat profesoara în faţa elevilor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol