27 septembrie 2020, 0:04

Top 5 cele mai viu colorate orașe din lume

Ce determină frumusețea unui oraș? Factori precum stilul arhitectural, curățenia, peisajul, oamenii, liniștea și multe altele. Cercetările arată că nuanțele cromatice joacă un rol semnificativ în aspectul oricărui oraș. Experții în călătorii ți-au pregătit o listă cu cele mai colorate orașe ale lumii.

Jodhpur, India

Sursa www.addtobucketlist.com

Cunoscut sub numele de City Blue, acest oraș din Rajasthan este renumit pentru casele cu un colorit deosebit în nuanțe de albastru. Există peste 100 de case care înconjoară fortul Mehrangarh, locul fiind protejat de un zid.

Preotul castei Brahminii din India a început pictarea caselor albastre pentru a le face să iasă în evidență față de celelalte. Astăzi, albastrul simbolizează, de asemenea, capacitatea localnicilor de a rezista la căldura din jurul deșertului Thar, ajutându-i să-și păstreze locuințele răcoroase.

Willemstad, Curaçao

Sursa www.addtobucketlist.com

Un oraș cu patrimoniu mondial UNESCO, Willemstad are un centru plin de culoare, format din 750 de întreprinderi, restaurante, locuințe private, centre comerciale și clădiri guvernamentale. Totul a început în anii 1800 cu guvernatorul general Albert Kikkert care suferea de migrene frecvente. El credea că reflecția luminii solare din clădirile albe erau cauza durerilor de cap. Așadar, a ordonat ca toate clădirile din centrul orașului să fie vopsite în culori strălucitoare. Clădirile reprezintă exemple ale stilului clasic olandez de arhitectură, datând din anii 1600.

Saint John, Canada

Sursa www.addtobucketlist.com

Situat în New Brunswick, acest oraș se remarcă prin casele de case viu pictate. De fapt, localnicii se referă la această zonă din centrul orașului ca „Jellybean Row”. Locuitorii acestui oraș și-au pictat locuințele în diferite culori vii, pentru a se asigura că erau frumoase chiar și atunci când era ceață.

La Boca, Argentina

Sursa www.addtobucketlist.com

Acest cartier din Buenos Aires este renumit pentru căile sale pietonale și casele de lemn tradiționale și strălucitoare. Orașul include o serie de colonii de artiști.

Artiștii folosesc rezidențele în culori vii ca fundal pentru unele dintre spectacolele și evenimentele lor artistice. Acest oraș este, de asemenea, renumit pentru tango, existând dansatori profesioniști la fiecare colț. Totodată, este bine cunoscut și pentru expozițiile uriașe de pictură și fotografie.

Longyearbyen, Norvegia

Sursa www.addtobucketlist.com

Situat în arhipelagul norvegian, acest oraș este renumit pentru casele de lemn viu colorate. Casele au fost construite pe grămezi pentru a ține clădirile de pe terenul înghețat. Populația totală este de aproximativ 2040 de persoane. Nu există drumuri pietruite care să ducă în oraș, localnicii preferând să utilizeze scuterele de zăpadă pentru a ajunge de la un loc la altul.

Găsiți topul integral aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.