26 ianuarie 2022, 12:26

Topul celor mai iubitoare rase de pisici

Specialiștii în domeniu consideră că prezența unei pisici reduce nivelul stresului și domolește starea de anxietate din casă. O persoană care are o pisică în casa de mai bine de 10 ani este cu 30% mai puțin predispusă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

Prin urmare, există un top șase a celor mai iubitoare rase de pisici, care se atașează ușor de oameni și le oferă iubire necondiționată.

Ragdoll

sursa: animal-jam-clans-1.wikia.com

Pisica ragdoll este în topul celor mai iubitoare rase de pisici. Ragdoll înseamnă „păpușa de cârpă”, deoarece când este luată în brațe, se predă și te lasă s-o iubești: fie c-o mângâi, fie c-o pieptăni sau o gâdili sub bărbie, pisica ragdoll nu va riposta, chiar dacă nu-i place să-i mângâi blana de la coadă spre cap. Nu doar că este o pisică plină de afecțiune, este și una dintre cele mai frumoase specii de feline. Iar atunci când stăpânul are musafiri, pisica ragdoll știe să interacționeze cu ei și să se facă foarte plăcută, fără sa dea semne de agresivitate.

Siameza

sursa: pets4homes.co.uk

Siameza este pretențioasă, dar totodată fidelă. Această felină „crede” că stăpânii sunt asemenea ei și se ridică la nivelul așteptărilor pe care le are. De aceea, își arată afecțiunea cu orice ocazie, dar pretinde să i se ofere multă atenție din partea stăpânului. Siameza vrea să fie tratată ca cel mai important membru al familie.

Persana

sursa: topveterinari.ro

Pisicile persane au o înfățișare regală. Aceste feline au blana lungă, iar aspectul feței lasă impresia că ai de-a face cu o felina greu de mulțumit. În realitate, persana are multă nevoie de atenție și dragoste din partea stăpânilor. Cel mai mult îi place să stea ghemuită pe picioarele stăpânului și să-i mulțumească prin tors pentru atenția primită. Adoră copiii, dar sunt ideale pentru persoane singure, care au nevoie de îngrijire și dăruire.

Tonkineza

sursa: Elelur.com

Pisica 2 în 1: și siameză, și birmaneză. Tonkineza reprezintă rezultatul încrucișării birmanezei cu siameza. Ceea ce trebuie să știi despre această pisică este faptul că a împrumutat trăsături și obiceiuri de la „părinții” ei și și-a dezvoltat și ea unele trăsături. Ea se remarcă deseori prin temperamentul ei sociabil și jucăuș. Spre deosebire de siameza, blânda tonkineza preferă să se odihnească mai mult timp.

Burmeza

sursa: pets4homes.co.uk

Burmeza este o prietenă excelentă pentru cei mici. Această felină este foarte afectuoasă și se atașează rapid de stăpânii ei, fie ca sunt mici sau adulți. Când copiii se joacă în preajma ei, pisica burmeza este foarte răbdătoare și îi tolerează când vor s-o tragă de coadă sau urechi.

Somali

sursa: kedisahiplendirme.com

Pisica Somali seamănă cu o vulpiță și este o pisică tare jucăușă și prietenoasă. Adoră jucăriile și, dacă îi ascunzi vreuna, o va căuta prin toată casa până o va găsi. Se atașează foarte mult de oamenii care ii arată afecțiune, cât și de lucrurile care îi aduc bucurie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.