20 mai 2024, 6:35

Toți producătorii și comercianții de băuturi TREBUIE să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare

De la magazinele mici la supermarketuri, de la producătorii de apă minerală la sectorul HoReCa, toți producătorii și comercianții de băuturi trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare.
Înscrierea este OBLIGATORIE și se face pe platforma RetuRO, pe site-ul www.returosgr.ro.
Astfel, comercianții, producătorii sau importatorii de băuturi în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, și cei din domeniul HoReCa au obligativitatea legală de a se înregistra până la pe 28 februarie. Nerespectarea acestei obligații va fi sancționată de Garda Națională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei, amintește ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-o postare pe Facebook.
♻️ Prin SGR putem asigura ca PET-urile, sticlele și dozele de bere să nu ajungă în râuri sau să polueze terenurile agricole, afectând sănătatea noastră, ci să fie reciclate și reutilizate. Cetățenii vor avea de urmat trei pași simpli:
1️⃣ vor plăti o garanție de 50 de BANI atunci când cumpără o băutură de la un comerciant;
2️⃣ după golirea ambalajului, va trebui să îl returneze în orice magazin din România
3️⃣ în schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol