26 august 2023, 1:25

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou Chinezesc, aducătoare de noroc, iubire și belșug

Chiar dacă China nu va mai celebra cu fast trecerea în Noul An Chinezesc, din cauza epidemiei care a alertat întreaga lume, sărbătorirea internațională a cumpeniei dintre ani nu va fi trecută cu vederea. Anul Nou Chinezesc începe pe 26 ianuarie, semnul guvernator pentru 2020 fiind cel al Şobolanului de Metal, care aduce pentru toate zodiile posibilitatea unor noi începuturi, a unor noi oportunități pentru carieră, dar și pentru găsirea unei noi iubiri.

Specialiștii în astrologie au anunțat va fi marcat de succes și noroc pe toate planurile pentru zodia Șobolanului.

Anul Șobolanului de Metal urmează după cel al Porcului de Pământ și Calendaristic va debuta pe 26 ianuarie, de Noul An chinezesc, urmând să se încheie pe 11 februarie 2021. Anii Șobolanului sunt 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 şi 2032, potrivit a1.ro.

Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul

Pentru a atrage norocul de partea lor, chinezii țin cont, ca și românii de altfel, de câteva aspecte care trebuie respectate la cumpăna dintre ani.

Nu împrumutați bani în prima zi a anului chinezesc, pe 26 ianuarie. Se spune că cine nu respectă această superstiție riscă să rămână fără bani tot anul.

În prima zi a anului nou trebuie să ai o ținută impecabilă. Așa cum ești în noaptea dintre ani, e posibil să fii pe tot parcursul anului. Așa că pune-ți la punct ținuta și nu uita să te distrezi.

La începutul Anului Nou chinezesc deschideți larg geamurile. Astfel, lăsați să iasă afară anul vechi și să intre în casă Anul Nou, odată cu norocul și prosperitatea.

Nu în ultimul rând, aveți grija ca Anul Nou să nu vă prindă cu datorii, pentru că este posibil să rămâneți la fel și în 2020.

Sursă Foto: kanald.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol