3 mai 2024, 18:30

Transformă dormitorul cu ajutorul eleganței: Află cum să alegi articolele pentru pat

O parte mare din decorul dormitorului este acoperită de pat. Este piesa centrală, care servește pentru scopul camerei, anume dormitul. Totuși, pentru a face dormitul cât mai confortabil și plăcut, ai nevoie de obiecte de pat potrivite. Stilul și culorile plăcute ajută la percepția ta asupra locului, iar materialul și confecționarea îți ajută somnul.

 

Citește acest articol și alege obiectele de pat potrivit pentru a-ți îmbunătăți somnul și aspectul dormitorului.

 

  1. Cuvertură pat

Pentru început, este foarte important să știi că există mai multe tipuri de cuverturi în funcție de sezon. Acest lucru este determinat de materialul din care cuvertura pentru pat este confecționată. Pe lângă confortul tău, materialul influențează și calitatea cuverturii, stilul și rezistența în timp. Nu face compromisuri cu privire la acest aspect. În caz contrar, vei resimți consecințele acestui lucru după o perioadă mai lungă de utilizare a cuverturii. Aceasta trebuie să fie plăcută la atingere și să nu se destrame după câteva spălări

 

În categoria de materiale populare se încadrează bumbacul, lâna, catifeaua, inul și cașmirul. Totuși, o delimitare mai corectă a modelelor de cuvertură este în funcție de sezon și confort.

 

  1. Sezon

Este recomandat să existe o cuvertură diferită pentru fiecare sezon. Acest lucru este datorat faptului că există nevoi diferite în funcție de temperatură. De exemplu, în sezonul card poți alege o cuvertură dintr-un material mai subțire, precum bumbacul, inul sau mătasea. Acestea sunt materiale care permit pielii să respire și păstrează o oarecare circulație a aerului pentru a nu te face să transpiri. Totuși, temperaturile de vară au acest efect, însă aceste cuverturi absorb cu ușurință transpirația pentru a păstra confortul. Pe de altă parte, o cuvertură pat de iarnă trebuie să ofere mai multă căldură. Cele mai utilizate materiale pentru sezonul rece sunt lâna sau flanelul.

 

  1. Confort

Pentru un confort sporit, există opțiunea de a schimba cuvertura pat de mai multe ori pe sezon. Poți încerca mai multe materiale sau stiluri, pentru a diversifica. De asemenea, poți opta și pentru opțiunea de cuvertură cu două fețe. Acest tip oferă posibilitatea de a schimba des suprafața de acoperire, pentru a evita murdăria.

 

Totodată, dimensiunea cuverturii este un aspect important. Trebuie să determini lungimea și lățimea patului pentru a decide dacă vrei o cuvertură pat care să acopere doar partea de sus sau care să cadă pe lateralele patului. Tipurile de cuvertură sunt următoarele:

  • pentru pat de o persoană – indiferent că este vorba de un pat de adulți sau unul de copii, cuverturile pentru pat simplu sunt cele mai mici. 100 x 160 cm sunt dimensiunile unei cuverturi pentru patul de copii, iar 120 x 200 cm pentru adulți.
  • pentru pat dublu – cuvertura pentru patul matrimonial poate avea mai multe mărimi, în funcție de dimensiunile patului. Totuși, cele mai populare sunt 200 x 300 cm și 220 x 240 cm.
  • pentru canapea – cuverturile pentru canapea sunt folosite, în special, de familiile cu copii pentru a preveni accidentele. Dimensiunea cuverturii depinde strict de cea a canapelei și de modul în care vrei tu să se așeze pe aceasta. De asemenea, poți folosi prosoape din bumbac pentru a acoperi zonele unde nu ajunge cuvertura.

 

  1. Perne

Perna ideală este aceea care oferă sprijin corect gâtului. Vertebrele trebuie să fie așezate în poziție naturală, în continuarea coloanei vertebrale. Unul din principalii factori care influențează acest lucru este înălțimea pernei. Pentru a descoperi care este înălțimea potrivită pentru tine, aceasta trebuie testată. Perna trebuie să ajute coloana să rămână dreaptă în poziția în care dormi de obicei. Desigur, acest lucru diferă de la o persoană la alta, însă face testarea pernei și mai importantă.

 

În funcție de stilul în care dormi există 3 tipuri de perne:

  • pernă pentru dormitul pe o parte: este recomandat să alegi o pernă înaltă, care oferă sprijin gâtului. De asemenea, perna trebuie să fie fermă și să aibă o cantitate mare de umplutură. Aceste lucruri sunt recomandate cu preponderență persoanelor caresforăie.
  • pernă pentru dormitul pe burtă: cea mai bună pernă pentru acest tip de dormit este una foarte joasă, care să nu solicite prea mult gâtul. Totuși, este recomandat să renunți la această poziție deoarece este dăunătoare pentru coloană și gât.
  • pernă pentru dormitul pe spate: cea mai potrivită pernă este una joasă, ergonomică, din spumă cu memorie.

 

Următorul aspect care trebuie ales este umplutura. Din acest punct de vedere ai trei opțiuni: naturală, din fibre sau specială. Pernele cu umplutură naturală sunt potrivite pentru persoanele care își schimbă poziția în timpul somnului. Pernele cu umplutura din fibre sunt mai elastice, însă poți opta pentru a adauga perne decorative mici, pentru un plus de confort. Pernele cu umplutură specială sunt cele din latex sau spumă cu memorie.

 

Setează-ți un buget și analizează opțiunile în conformitate cu acesta Totuși, încearcă să alegi opțiuni calitative și durabile.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol