1 decembrie 2021, 8:04

“Trebuie să testăm la fiecare scară de bloc”

 

Medicii se aşteaptă ca numărul oamenilor infectaţi cu SARS CoV-2 să crească în perioada următoare. Mai mult, rezultatele restricţiilor care au intrat în vigoare de luni se vor vedea abia după şase săptămâni.

În această situație “Trebuie să testăm la fiecare scară de bloc” este de părere medicul Adrian Streinu Cercel. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia Maratonului vaccinării.

“Trebuie să testăm la fiecare scară de bloc”

”Din păcate, la rata de transmitere pe care o cunoaştem, în momentul de faţă, noi ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Ceea ce evident, reiese dintr-un calcul simplu. Dacă pentru tulpina iniţială, cea din Wuhan, aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este 1 spre 10.

Ca atare, la nivelul fiecărei persoane care este pozitivă, trebuie să mai calculăm 8-10 în spate care sunt asimptomatici şi de care nu se ştie. Asta este regula simplă.

Evident că a trebuit să fie luate nişte măsuri ca să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, că ăsta este rolul măsurilor, dar mai mult decât atât, aş mai zice că trebuie să mai facem un lucru şi anume să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să mai dăm oamenilor o şansă să fie diagnosticaţi din prima pentru că cu cât acest diagnostic este mai precoce, cu atât şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel.

Întrebat ce înseamnă ”la fiecare scară de bloc”, medicul a explicat că epidemiologii ar trebui să iasă în stradă pentru a testa fiecare om şi a preveni astfel transmiterea virusului.

”Lumea din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului. Din om în om. Asta este. Vrem să scăpăm mai uşor şi fără victime? Asta va trebui să facem. Nu? Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”, a declarat Streinu Cercel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Proaul babauk

    29 octombrie

    Te astept, de cand te astept, abia astept sa vii sa dau ochii cu tine, abia astept, hai vino, vino te astept ca si cand asta e ultimul lucru pe care il am de facut pe pamant! Vino te rog te voi scapa de toate chinurile care nu iti dau pace!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.