4 septembrie 2023, 19:00

Trei cetățeni străini, cercetați pentru că au vandalizat pietre de la Sarmizegetusa Regia

Trei bărbaţi din Tadjikistan au fost prinşi în timp ce vandalizau trei pietre din cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, în judeţul Hunedoara.

Invidizii, care se aflau în zonă ca turişti, şi le-au declarat poliţiştilor că nu ştiau că nu au voie să scrijelească pietrele, relatează Radio România Timișoara.

Pe numele celor 3, anchetatorii au întocmit dosar penal pentru distrugere. De asemenea, poliţiştii urmează să stabilească prejudiciul.

“În data de 03 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliţia Municipiului Orăştie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădişte cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbaţi de naţionalitate tadjică, bănuiţi că ar fi scrijelit diferite însemne în incinta cetăţii dacice Sarmisegetuza Regia. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului i-a identificat pe cei trei bărbaţi şi a stabilit că aceştia (angajaţi ai unei societăţi comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetăţii dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetăţii”, a transmis, luni, IPJ Hunedoara.

Sursa foto: Radio România


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol