31 ianuarie 2023, 12:31

Tu știi ce face Facebook cu datele datele personale?

Cu aproape trei miliarde de utilizatori, Facebook a devenit unul dintre cele mai puternice mijloace de comunicare dar și instrument cu ajutorul căruia se pot obține cu ușurință o serie de informații personale.

Din acest motiv trebuie să fiți atenți la alegerea datelor personale pe care doriți să le publicați pe rețeaua de socializare, scriu cei de la ziaruromânesc și atrag atenția asupra informațiilor pe care ar fi bine să nu acceptați să le împărtășiți rețelei.

Data nașterii – Element prin care, împreună cu numele și adresa, un rău-intenționat ar putea mai mult sau mai puțin ușor să încerce să aibă acces la date financiare sau la conturi personale de diferite tipuri.

Numărul de telefon – În cea mai bună dintre ipoteze v-ar putea suna un admirator educat. În cel mai rău caz, un obsedat.

Mare parte a ”Prietenilor” – Robert Dunbar, profesor de Psihologie la Oxford a evidențiat că fiecare persoană poate menține aproximativ 150 de relații stabile.

Fotografii cu copiii sau familia – Victoria Nash, directoare a Oxford Internet Institute, s-a întrebat în această privință: ”Ce informație despre sine ar vrea un copil să găsească peste câțiva ani online?”

Indicarea școlii la care învață copiii – Ultimul lucru pe care l-ar vrea cineva este să dea posibilitate unor rău-intenționați (pedofili, obsedați etc) să descopere unde merg cei mici la școală.

Geolocalizare – Activarea serviciilor privind poziționarea pe Facebook (pe dispozitive mobile Android sau iOS) permite celor care știu să le citească să știe unde sunteți la un anumit moment.

 Șeful printre ”Prieteni” – Chiar dacă setările pot fi personalizate, accesul șefului la informațiile tale nu este o idee deloc bună.

Dezvăluirea locației – Nu uitați că spunând unde sunteți înseamnă că spuneți ”nu sunt acasă”. Ați putea fi ținta hoților!

Check-in în vacanță– Cei care sunt jefuiți când sunt în vacanță se poate să nu fie despăgubiți de asigurări dacă au publicat planul plecării pe rețelele de socializare.

Statusul sentimental – Dacă doriți să vă manifestați bucuria pentru o nouă relație, nu o faceți pe Facebook. Și dacă sunteți părăsiți, să vă schimbați statusul din ”logodit” în ”singur” cu siguranță nu vă va face să vă simțiți mai bine.

Datele cardului bancar – Niciodată nu este o idee bună să le publicați. Puteți rămâne fără bani în cont.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol