15 aprilie 2024, 19:08

Turcia reintroduce biletul de intrare la Hagia Sophia pentru turiștii străini

De luni, 15 ianuarie, a intrat în vigoare decizia Ministerului Culturii și Turismului din Turcia de a percepe un bilet de intrare la moscheea Hagia Sophia pentru turiștii străini. Ministerul turc a finalizat separarea intrărilor pentru cei care vor vizita monumentul pentru a se ruga și pentru cei care îl vor vizita în scop cultural sau turistic, scrie Iefimerida.

Taxa de intrare pentru vizitatorii străini care intră în istorica moschee în scopuri turistice este de 25 de euro. Potrivit comunicatului dat publicității în acest sens de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia se precizează:

„În cadrul lucrărilor de restaurare și protejare a monumentului începute de ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Ersoy, este prevăzută instalarea unui ghișeu pentru bilete într-un spațiu care a fost deja pregătit pentru vizitatori și va fi pus în funcțiune pe 15 ianuarie. În plus, au fost instalate camere de securitate, sisteme de detectare a incendiilor și sisteme de notificare în caz de urgență, fiind luate măsuri de protecție de-a lungul traseului de vizitare a moscheii”.

În același comunicat se subliniază că „cetățenii Republicii Turcia care vor vizita moscheea în scopuri religioase vor continua să intre gratuit pe la intrarea prevăzută în mod special pentru acest scop”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol