23 iunie 2024, 13:41

Turneul  Național Flautul Fermecat. Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și prietenii săi invită publicul la… Jazzparale

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție) invită publicul din România la o nouă ediție a Turneului Național Flautul Fermecat – Jazzparale și, totodată, lansează pe piața muzicală un nou concept.

Turneul începe la Caracal (6 iunie), ajunge la București (9 iunie), Deva (10 iunie), Bistrița (11 iunie), Iași (18 iunie) și se încheie la Sibiu (6 iulie).

Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii aduc în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi corifei ai Clasicismului, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic, jazz clasic, jazz contemporan și jazz ”agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele.

Leonard Bernstein, Leroy Anderson, Dave Brubeck, Christoph Keller sau Johnny Răducanu alcătuiesc un periplul muzical de neuitat, în care publicul va fredona, va dansa și, mai ales, va pleca mai bogat, cu jazzparalele întipărite în memoria afectivă.

Vraja flautului de aur Muramatsu la care cântă Ion Bogdan Ştefănescu s-a multiplicat în ultimul deceniu şi mai bine fie într-un mai mult sau mai puţin cuminte interpret de muzică de cameră, acompaniat de pian, fie într-un ansamblu compus exclusiv din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre, care poartă numele FLAUT POWER, fie a invitat alături de el un chitarist virtuoz, sau un maestru al acordeonului. Povestea este spusă în fiecare an în felurite moduri atractive de cavalerul flautului, Ion Bogdan Ştefănescu, solist al Filarmonicii ”George Enescu” şi profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică București, întotdeauna mereu surprinzător, sclipitor şi plin de umor

Mai multe informații găsiți pe www.flautuldeaur.ro

 

Itinerar și program muzical

 

ITINERAR

6 iunie –  Caracal – Teatrul Național

9 iunie – București – Ateneul Român

10 iunie – Deva – Sala Pro Arte

11 iunie – Bistriţa – Palatul Culturii

18 iunie – Iași – Palatul Culturii

6 iulie – Sibiu – Sala Filarmonicii

 

PROGRAM MUZICAL

 1. W.A. Mozart – Marș(din opera Flautul fermecat)
 2. Christoph Keller – Mozart în Argentina
 3. W.A. Mozart – Rondo alla turca
 4. Tradițional – Geamparale
 5. Dave Brubeck – Blue Rondo A La Turk / Briar Bush / Iberia
 6. L.v. Beethoven – Marș turc (din opera Ruinele Atenei)
 7. Christoph Keller – Beethoven în Brazilia
 8. Leonard Bernstein – The West Side Story Suite
 9. LeroyAnderson – The Syncopated Clock / Plink, Plank, Plunk / Sandpaper Ballet
 10. Petre Elinescu – Scena pastorală română
 11. Johnny Răducanu – Mâinile Olarului / Jocul țambalelor

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol