20 aprilie 2021, 13:43

UE restricționează călătoriile. Se închid granițele pentru cetățenii din afara spațiului european

În contextul pandemiei de coronavirus declarată la nivelul întregului continent, Comisia Europeană a anunțat că va introduce o serie de restricții temporare ale călătoriilor. Astfel, acestea vor fi triate în funție de „esențialitatea lor”, iar pentru cetățenii din afara spațiului european granițele vor fi închise temporar. Aceste măsuri vin în întâmpinarea răspândirii continue a noului coronavirus în Europa, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, potrivit Digi24. 

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

„Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”, a adăugat ea.

Aceasta a mai adăugat și că va exista și o serie de excepții de la restricții, pentru membrii de familie a resortisanților europeni, pentru personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, dar și pentru cei care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

Mai multe detalii despre acest subiect se vor discuta în decursul zilei de marți, când liderii statelor membre UE vor avea o videoconferință.

Sursă Foto: euobserver.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.