3 octombrie 2023, 6:26

Uitați de medicamente! A apărut jacheta antivirală, auto-igienizantă (VIDEO)

Este posibil ca un articol vestimentar să îi ajute pe oameni să fie mai protejați împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2? Pentru cinci companii din sectorul textil – HeiQ, 2A SPA, Windtex Vagotex, Coats și Sitip – răspunsul este da.

Cu acest obiectiv s-a născut „Just5”, o jachetă auto-igienizantă care promite să distrugă virusurile cu care intră în contact, scrie cotidianul italian La Stampa.

Atât ţesăturile, cât și fermoarele au fost tratate de HeiQ Viroblock, o tehnologie textilă capabilă să distrugă 99,99% dintre virusuri în doar cinci minute prin acţiunea sa antivirală instantanee împotriva SARS-CoV-2, verificată de Peter Doherty Institute for Infection and Immunity din Melbourne, Australia.

Jacheta, care este disponibilă pe platforma de crowdfunding kickstarter.com, a fost proiectată cu colaborarea Institutului European de Design din Torino și aduce câteva soluții tehnico-stilistice, cum ar fi fermoarele speciale care se auto-igienizează în doar 5 minute după fiecare atingere.

În plus, tehnologia HeiQ Viroblock, care a fost dezvoltată inițial pentru a trata măștile de protecție faciale înregistrate de Swiss Medi ca dispozitive medicale, protejează împotriva picăturilor de salivă care persistă în aer și se așează pe suprafețe.

Compoziţia sa este o combinație sinergică, în aşteptarea de a fi brevetată, între micro-particule de argint și un lipozom vezicular. Toate ingredientele sunt de calitate cosmetică, durabile și sigure pentru piele.

„Producem fermoare din 1934, am fost primii în Europa. În ultima perioadă, ne-am dedicat în principal dezvoltării soluțiilor de sustenabilitate a mediului pentru aplicații în sectorul accesoriilor textile. Acum, prin această nouă linie de fermoare capabile să se auto-igienizeze foarte repede în momentul în care sunt contaminate de microorganisme, sperăm să aducem o mică contribuție pentru a limita răspândirea pandemiei”, explică Carlo Ilotte, președintele 2A Spa.

”Fermoarele” – adaugă Gabriele Mosso, directorul general al companiei – sunt acea parte de îmbrăcăminte pe care o atingem cel mai des în timpul zilei și care poate fi cel mai uşor contaminată. Acesta este motivul pentru care am decis să realizăm un fermoar auto-igienizant”.

Just5 va fi disponibilă de la sfârșitul toamnei, dar începân din 26 august este posibilă rezervarea unui produs, pentru susținerea proiectului, chiar pe platforma de crowdfounding  kickstarter.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol