2 iunie 2023, 15:15

Ultimele știri despre vaccin, pe scurt

Iată câteva dintre ultimele noutăți legate de vaccinul anticoronavirus. Ultimele știri despre vaccin, pe scurt.

FRANȚA. Premierul francez Jean Castex a anunţat, sâmbătă, că Franţa a atins pragul de un milion de oameni vaccinaţi împotriva Covid-19. Varianta aleasă de el a fost una interesantă. A scris de mână un bilețel, pe care l-a fotografiat și l-a pus pe Twitter. “1 milion de francezi vaccinaţi”, a scris Castex pe Twitter, mulțumind celor responsabili.

ISRAEL. Au fost vaccinați până acum, cu prima doză,  aproximativ 2,5 milioane de oameni, iar dintre acestea 900.000 au primit şi a doua doză. Sâmbătă a început şi vaccinarea adolescenţilor. Israelul are o populație de 8,9 milioane de persoane.

SPANIA. Aici ne lovim de un scandal. Şeful Statului Major al Armatei spaniole, generalul Miguel Angel Villarroya, şi-a prezentat sâmbătă demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat împotriva Covid-19 înainte să-i vină rândul, a anunţat Statul Major într-un comunicat. „În scopul de a nu afecta imaginea forţelor armate, generalul Villarroya şi-a prezentat astăzi cererea de demisie ministrului Apărării”, menţionează textul citat. Demisia sa a fost acceptată de ministrul Margarita Robles.

Ultimele știri despre vaccin, pe scurt

IRAN. Chiar și Iranul, cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, se pregătește de vaccinare. Preşedintele iranian Hassan Rouhani a anunţat sâmbătă că vaccinarea împotriva Covid-19 va începe în următoarele săptămâni. Într-o intervenţie televizată, el a spus: „Vaccinurile străine sunt necesare până ce vaccinurile locale vor fi disponibile”.

Rouhani nu a dat detalii legat de ce seruri vor fi administrate în Iran. La începutul acestei luni, liderul suprem, ayatolahul Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate iraniană, a interzis guvernului să importe vaccinuri din Statele Unite şi Marea Britanie, despre care a spus că e posibil să caute să răspândească coronavirusul în alte ţări, scrie Hotnews.

ROMÂNIA. Aici ultimele cifre disponibile sunt de vineri. Circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, peste 31.000 fiind la prima doză din vaccinul Pfizer BioNTech. Dintre acestea, doar 60 au raportat reacții adverse minore. În total, de la debutul campaniei de vaccinare în țara noastră, au fost vaccinate peste 400.000 de persoane.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol