12 august 2020, 18:22

Ultimele teorii ale lui Stephen Hawking, adunate într-un volum postum

Deși în cartea, „O scurtă istorie a timpului”, Stephen Hawking lua în calcul posibilitatea existenţei unui creator, afirmând că „găsirea unei teorii complete a universului ar permite omenirii să cunoască mintea lui Dumnezeu“, în ultima sa carte, „Brief Answers To The Big Questions”, acesta precizează că: „Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis”.

Cartea este lansată marți, 16 octombrie, în mai multe țări, precum: Franta, Germania, Marea Britanie si Statele Unite.

În această carte postumă, astrofizicianul încearcă să răspundă la întrebări precum: „Există Dumnezeu?”, „Cum a început totul?”, „Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra?”, „Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?”, ”Putem sa calatorim in timp?” ,”Va putea specia umana sa supravietuiasca pe Terra?”, ”Trebuie sa colonizam spatiul?” .

Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit pe 14 martie 2018, a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre.

„Fiecare dintre noi este liber să creadă în ce vrea şi, în viziunea mea, simpla explicaţie este că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne decide soarta. Asta mă conduce la o descoperire profundă: probabil că nu există paradis şi nici viaţă după moarte. Cred că credinţa în viaţa de apoi este doar o gândire pozitivă”, a spus astrofizicianul, potrivit The Telegraph.

Hawking consideră că ingineria genetică ar crea o nouă rasă umană care ar putea distruge restul omenirii, iar cartea este o colecţie de articole şi eseuri lăsate de Hawking care avertizează cu privire la pericolul manipulării ADN.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.