12 august 2020, 12:12

Ultimele zile din viața lui Freddie Mercury prin ochii lui Elton John

Solistul tupei Queen, Freddie Mercury a fost de multe ori numit atât de presă cât și de fani ca având una dintre cele mai bune voci din întreaga lume. Acesta a murit la vârsta de 45 de ani în luna noiembrie a anului 1991. Din păcate Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987 la numai puțin timp după sărbătorile Pascale.

Sursă foto: gq-magazine.co

Freddie Mercury apare pentru ultima dată în clipul „These Are the Days of Our Lives” unde se poate observa și faza înaintată la care ajunsese boala. O bună parte din organismul solistului cedase deoarece tratamentul pe care-l utiliza era doar într-o fază de testare și nu avea un rezultat vizibil.

Sursă foto: video.virgilio.it

Despre cuceritorul Mercury se spune că a murit din cauza bronhopneumoniei ca rezultat a unei complicații a virusului cu care era infectat. Acesta a preferat să păstreze secretul despre boala avută până în ultimele sale zile de viață și chiar dacă suferea în tăcere a rămas până la final o persoană pozitivă pentru ceilalți. Cât despre partea aceasta mai negativă a preferat să nu fie știută de către public, însă în anul 2013 bunul său prieten,Elton John a publicat o carte cu titlul „Love is the Cure: On Life, Loss and the End of Aids”.

Freddie nu a anunțat public că el suferă de SIDA, decât cu o zi înainte să moară în 1991. Cu toate că era exploziv pe scenă, asemenea unui cerc electric, foarte apropiat de Bowie și Jagger, acesta era un bărbat înfiorător în afara scenei. Freddie mi-a spus că are SIDA imediat ce a fost diagnosticat în 1987. Am fost devastat. Am văzut exact ce a făcut boala pentru atâția din prietenii mei încât știam exact ce urmează să facă și cu Freddie. El știa că moartea agonizantă se apropie, dar Freddie era incredibil de curajos. Și-a păstrat aparențele, a continuat să susțină concerte cu Queen și a rămas aceeași persoană amuzantă, exagerată și profund de generoasă care a fost dintotdeauna.

În timp ce Freddie se deteriora la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, a fost aproape prea greu de suportat. Mi se rupea inima să văd această lumină absolută a lumii devastată de SIDA. Până la urmă corpul său era acoperit cu leziuni ale Sarcomului Kaposi ( Sarcomul Kaposi clasic este o afecțiune angioproliferativă multifocală, cu un grad scăzut de malignitate ), era aproape orb. Era atât de slăbit încât nu reușea să stea în picioare. Cu toate drepturile, Freddie ar fi trebuit să-și petreacă ultimele zile doar pentru propriul său confort, dar nu așa a fost el, acesta a trăit cu adevărat pentru alții. Freddie a murit pe 24 noiembrie 1991, iar la săptămâni după funerarii încă eram devastat. În ziua de Crăciun am aflat că Freddie mi-a lăsat un ultim testament. Începusem să trec peste, când un prieten a apărut la ușă și mi-a dat ceva învelit într-o față de pernă. Am deschis-o și înăuntru era o pictură făcută de unul din artiștii mei favoriți, prictorul britanic Henry Scott Tuke, și un bilețel de la Freddie. Cu ani în urmă eu și cu Freddie ne-am pus porecle unul altuia, eu eram Sharon și el era Melina, iar bilețelul de la Freddie spunea așa: Dragă Sharon, m-am gândit că o să-ți placă asta. Cu dragoste Melina, Crăciun Fericit! 

Am fost la pământ, la cei 44 de ani avuți atunci, plângeam ca un copil. Acesta a fost un om frumos murind de SIDA, iar în ultimele sale zile a reușit cumva să-mi găsească un minunat cadou de Crăciun. Chiar dacă acel moment a fost foarte trist, este unul dintre puținele amintiri care îmi vin în minte când mă gândesc la Freddie, pentru că surprind caracterul omului. Pe moarte mi-a adus aminte ce l-a făcut atât de special în viață.”, acest paragraf este extras și tradus din cartea lui John. Este esențial pentru a întelege ce fel de om a fost Mercury și mesajul pe care el l-a transmis către restul lumii.

Sursă foto: youtube.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.