8 iunie 2022, 23:37

Ultimul discurs al lui Trump. Bla, bla, Bide…not

Și a fost și discursul de adio. Ultimul discurs al lui Trump. Dacă vă așteptați să spună altceva decât până acum…bine, știu că nu vă așteptați.

Președintele Trump a spus că a dus cele mai grele bătălii în timpul mandatului său. Și că este mândru de ceea ce a realizat.

BBC amintește că în tot discursul său Trump nu a rostit nici măcar o dată numele lui Joe Biden. De aici și titlul. Când să-i rostească numele, a constatat că nu poate. Deci Bide…not.

Ultimul discurs al lui Trump

„Dragi americani, în urmă cu patru ani, ne-am lansat într-un mare efort național de reclădire a țării noastre, de reînnoire a spiritului ei. (…) Pe scurt, ne-am lansat în misiunea de a face America măreață din nou pentru toți americanii. Acum când îmi închei mandatul în calitate de al al 45-lea președinte american, stau în fața voastră mândru de ceea ce am realizat împreună. Am făcut ceea ce am venit să facem, și mult mai mult de-atât. Am dus bătălii grele, cele mai grele …pentru că de asta m-ați ales”

”Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere”

”De asemenea, le dorim să aibă noroc”. Deşi pare un gest rar de bunăvoinţă faţă de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitoliului nostru”, mai spune Trump în înregistrarea video în care adăugă că violenţa politică „nu poate fi tolerată„.

Șeful majorității republicane din Senat l-a acuzat de instigare

Numai că șeful majorităţii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, l-a acuzat marţi pe preşedintele aflat la final de mandat că a provocat prin minciunile sale asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului din Washington, relatează Reuters.

Mulţimea a fost alimentată cu minciuni. Ei au fost provocaţi de preşedinte şi de alte personaje influente„, a declarat McConnell într-un discurs în faţa Camerei superioare a Congresului.

Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administraţiei sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă. „Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeţi acest respect”, a îndemnat Trump următoarea administraţie.

Trump a fost pus sub acuzare, pentru a doua oară, din cauza violențelor de la Capitoliu. Și va fi judecat de Senat după ce va părăsi Casa Albă. În cazul în care senatorii îl vor condamna, Trump va avea interdicția de a mai deține funcții publice.

Susţinătorii lui Donald Trump au atacat Capitoliul în 6 ianuarie într-o încercare de a împiedica validarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie. Asaltul a costat viaţa a cinci persoane, între care un poliţist care asigura securitatea Capitoliului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol