15 aprilie 2024, 8:37

Un asteroid va trece săptămâna aceasta pe lângă Pământ: „Este foarte aproape”

Un asteroid cu o lăţime estimată de aproximativ 30 de metri se va apropia de Pământ săptămâna aceasta. Obiectul va zbura la o distanţă de aproximativ 44.000 de kilometri de suprafaţa planetei.

Roca spaţială, denumită 2012 TC4 va zbura la o optime din distanţa Pământului faţă de Lună, pe 12 octombrie. Obiectul a trecut pentru prima dată pe lângă Pâmânt în octombrie 2012, potrivit dailymail.co.uk. După analize desfăşurate pe parcursul ultimei luni, cercetătorii ne asigură că obiectul va trece la o distanţă sigură faţă de planetă.

”Suntem norocoşi că de această dată vom putea colecta informaţii privind obiectul. Acum vom putea testa în premieră reţeaua de urmărire a asteroizilor,” a declarat Michael Kelley, cercetător din cadrul campaniei de observare TC4 a NASA.

Cercetătorii de la Agenția Spațială Europeană au reuşit să detecteze roca spaţială prin intermediul telescopului din cadrul European Southern Observatory din Chile, reușind astfel să determine distanța la care aceasta se va afla de Terra. Deși obiectul va trece la o distanță considerabilă față de Pământ, el se va afla foarte aproape de sateliţii geostaţionari, susţin specialişti. ”Este foarte aproape,” a declarat Rolf Densing, lider din cadrul European Space Operations Centre din Darmstadt, Germania.

 

[Sursă imagine: stiintasitehnica.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol