20 mai 2024, 6:30

Un ChatGPT pentru deșeuri

Supranumit și ChatGPT pentru deșeuri, Oscar Sort este un program bazat pe inteligență artificială care scanează deșeurile și ne spune unde trebuie aruncate în mod corect. Acest asistent inteligent pentru reciclat este produsul unui start-up canadian numit Intuitive AI. Oscar Sort este instruit să identifice toate tipurile de recipiente pentru alimente și băuturi doar prin apropierea deșeului de ecranul unui computer, fiind capabil să detecteze tipul de reciclare potrivit, scrie antifake.ro.

O astfel de aplicație a IA este cu atât mai importantă cu cât reciclarea incorectă este un factor-cheie al ratei scăzute de reciclare. Utilizarea ei este în creștere și a devenit deja populară în cantinele din mediul corporatist, precum JPMorgan Chase, Nike, Visa, dar și în mediile universitare, pe stadioane și în unele lanțuri de magazine.

Oscar cunoaște și legislația locală în domeniul reciclării, așa că va ghida utilizatorul către coșul potrivit, oriunde s-ar afla. Compania Intuitive va introduce și Oscar Pocket, o aplicație pentru smartphone, care va ghida utilizatorul în procesul de reciclare a deșeurilor de acasă, dar și a celor generate pe drum.

Sursa foto: Axios/Intuitive AI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol