21 septembrie 2020, 15:36

Un film regizat de un român, premiat în America

Scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a câștigat recent premiul „Best of Festival” la Palm Springs ShortFest, informează Hollywood Reporter.

Întoarcere în timp

Filmul propune o întoarcere în timpul Revoluției din decembrie 1989. Acţiunea se desfășoară în Timişoara, în plină represiune a celor care au ieşit în stradă împotriva regimului ceaușist. Personajul principal află că fiul său i-a trimis o scrisoare lui Moș Crăciun în care povestea că tatăl lui își dorește să-l vadă pe Nicolae Ceaușescu mort, conform Digi 24. Printre actorii care au avut roluri în film se numără Adrian Văncică și Ioana Flora, potrivit IMDb.

Filmul, obișnuit cu premii

Scurtmetrajul Cadoul de Crăciun a primit mai multe premii la festivalurile internaționale de film din ultimii ani. În toamna anului trecut, Cadoul de Crăciun a primit marele premiu al Festivalului de Film de la Cottbus. Juriul a apreciat că filmul „îi permite spectatorului să treacă printr-o foarte bună construcție dramatică, cu umor sensibil și să devină martorul unei povești cu ritm eficace, în care dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar”, conform stiripesurse.ro. În februarie a.c., filmul a primit marele premiu al Festivalului Internațional de Surtmetraje de la Clermont-Ferrand.

Sursă cover foto: Digi 24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.